Ispiši ovu stranicu

Predstavljena knjiga Srcem za ranjenu Hrvatsku

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara organizirao je u Pastoralnome centru svetoga Bone u Vukovaru zajedno s autorom Ivicom Radošom predstavljanje knjige „Srcem za ranjenu Hrvatsku“ koja govori o ulozi medicinskih sestara i tehničara u Domovinskome ratu.

Svjedočanstva mnogih medicinskih sestara i tehničara pretočena su u knjigu od preko 400 stranica.

- Medicinske sestre i tehničari nekako su samozatajni i njihov rad uvijek ostane u sjeni u odnosu na ostale djelatnike u zdravstvu pa je naš sindikat odlučio da se napiše jedna knjiga kao spomen i znak zahvale za njihov nemjerljiv obol u brizi za naše stradale građane u Domovinskome ratu. Ovo je knjiga koja treba biti naslijeđe i putokaz za buduće generacije jer će im pomoći da shvate što znači domoljublje, požrtvovnost i humanost -rekla je Anica Prašnjak, predsjednica Glavnoga vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

Autor knjige Ivica Radoš istaknuo je kako je intervjuirao 84 osobe, a u knjizi su objavljena čak 74 svjedočanstva, među njima je i svjedočanstvo Ružice Đurić, medicinske sestre iz Vukovara.

Pročitano 426 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić