Ispiši ovu stranicu

Prosvjednici blokirali ceste i granične prijelaze

Članovi Stožera za obranu hrvatskog sela i novoosnovanog Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje nastavljaju s prosvjedom kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo mjerama koje država provodi u suzbijanju afričke svinjske kuge.

Nezadovoljni poljoprivrednici danas su blokirali promet na nekoliko cestovnih graničnih prijelaza u Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Traktorima su, među ostalim blokirani i dio ceste od Ilače prema Tovarniku te granični prijelaz Županja – Orašje, doznajemo od predstavnika Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislava Pokrovca.

- Blokirat ćemo ceste sve dok Vlada i resorno ministarstvo ne udovolje našim zahtjevima, a taj problem možemo riješiti u 5 minuta i onda se povlačimo s cesta – rekao je Pokrovac.

Glavni zahtjev od kojeg svinjogojci ne odustaju je da se hitno prekine s eutanazijom zdravih svinja te da se donese zakon kojim bi se omogućilo prometovanje zdravim svinjama, kao i održavanje svinjokolje na tradicijski način.

Kako kaže na punktovima u tri županije nalazi se oko 500-600 traktora.

Pročitano 510 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić