Ispiši ovu stranicu

Održana konferencija „Kako unaprijediti aktivizam mladih u izgradnji aktivnih zajednica”

Održana konferencija „Kako unaprijediti aktivizam mladih u izgradnji aktivnih zajednica” Foto: Arhiva HRV

S ciljem okupljanja dionika iz različitih sektora koji rade na izgradnji zajednica kroz aktivističke i volonterske aktivnosti Mirovna grupa mladih Dunav, u prostoru Društvenog centra u okviru Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar, u sklopu projekta ActivN(g)O održala je konferenciju na temu „Kako unaprijediti aktivizam mladih u izgradnji aktivnih zajednica”.

Više o konferenciji i njezinom cilju prije početka ispričala iste ispričala je Martina Uglik koordinatorica volonterskih aktivnosti u okviru projekta ActivN(g)O.

- Mi smo kroz projekt imali niz aktivnosti koje su kroz volonterske i edukativne aktivnosti uključivale dionike i nevladine organizacije. Današnja konferencija imala je cilj okupiti sve sudionike iz različitih sektora koji rade na izgradnji zajednice, na aktivizmu i volonterskim aktivnostima u zajednici, kako bi sagledali primjere dobre prakse - pojasnila je Uglik dodajući kako projekt ActivN(G)O kroz partnersku suradnju pridonosi stvaranju demokratski usmjerenog, socijalno osviještenog i humanog društva osiguranjem sustavne potpore ranjivim skupinama kojima prijeti socijalna isključenost u društvenoj afirmaciji i ostvarivanju pozicija jednakih mogućnosti povećanjem dostupnosti društvenih programa za djecu i mlade te osnaživanjem u području volonterstva, poduzetništva i aktivizma na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Vrijeme provedbe projekta je je od 1. listopada 2022. godine do 31. prosinca 2023. godine, a tribina je dio završnice projekta.
- Tribinom zapravo želimo staviti završnicu na projekt. Rezimirati što smo do sada napravili i što smo u dosadašnjem radu naučili i što možemo učiniti dalje – poručila je Uglik.

Pročitano 253 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI