Ispiši ovu stranicu

U tijeku izrada projektne dokumentacije za novi vrtić u Vukovaru

U tijeku izrada projektne dokumentacije za novi vrtić u Vukovaru Foto: Arhiva HRV

Posljednjih nekoliko godina dječji vrtići u Gradu Vukovaru bilježe stalni i kontinuirani porast upisane djece, a trend je nastavljen i u pedagoškoj 2023./2024. godini kada je u Dječji vrtić Vukovar I i II upisano ukupno 910 vrtićaraca od kojih je 648 upisano u DV Vukovar I, a 226 u DV Vukovar II.

Radi povećanog broja upisane djece otvorene su tri nove skupine i to dvije u DV Vukovar I u prostorima Društva „Naša djeca“ te Interkulturne škole u Borovu naselju i jedna u DV Vukovar II u Županijskoj ulici. Također, Grad Vukovar je u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovar te Dječjim vrtićem Vukovar I, putem EU sredstava, osigurao i proširenje vukovarskih vrtića.

- Riječ je o projektima dogradnje i opremanja centralnog objekta Dječjeg vrtića Vukovar I te područnog objekta Mitnica, kojim će se u objektima osigurati dodatni dnevni boravci. Dogradnja će omogućiti dodatna mjesta za upis vrtićke djece. U ovome trenutku, za oba objekta, traje natječaj za izvođenje građevinskih radova i nadamo se da će radovi u tijeku godine krenuti – rekao je gostujući u emisiji Gradski sat na Hrvatskom radiju Vukovaru pročelnik upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić pojašnjavajući kako je u planu i izgradnja novog objekta u gradskom naselju Olajnica, za što je u tijeku izrada projektne dokumentacije.
- Na Olajnicu ide jedan potpuno novi objekt. Mi smo u ovome trenutku u izradi projektne dokumentacije koja bi, sukladno ugovoru, trebala biti gotova do 12. mjeseca. Nakon što projektna dokumentacija bude gotova krenulo bi se u postupak nabave za izgradnju objekta i nadamo se da bi u nekom skorom razdoblju, realnom vremenskom razdoblju, i taj objekt mogli završiti. Riječ je o jednom potpuno novom i modernom objektu s 14 odgojnih skupina, četiri jasličke i 10 ostalih skupina, koji bi mogao primiti do 248 djece – naglasio je Dimić te pojasnio i gdje bi zgrada novog objekta dječjeg vrtića trebala biti izgrađena.

- Izgradnja zgrade novoga objekta vrtića planirana je iza Ekonomske škole. Između Ekonomske škole i novoga vrtića bit će jedna cesta koja će voditi prema rijeci Vuki. Idejno rješenje u rukama ćemo imati kroz dva mjeseca i onda ćemo vidjeti kako bi sve to moglo izgledati – naglasio je Dimić. 

Pročitano 321 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI