Ispiši ovu stranicu

Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva lani posjetilo više od 117 tisuća posjetitelja

Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva lani posjetilo više od 117 tisuća posjetitelja Foto: Sandra Grgić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je u petak posjetio Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva gdje je zajedno s direktoricom Mirelom Janković održao konferenciju za medije na temu rada Vukovarskog vodotornja u 2023. godini te radova na izgradnji nove suvenirnice.

Penava je prilikom obilaska radova na izgradnji nove suvenirnice istaknuo kako je Vukovarski vodotoranj objekt koji zahtjeva kontinuirano ulaganje te inovacije, stoga je pristupljeno proširivanju suvenirnice koja će biti u mogućnosti pružiti bolju uslugu te nove sadržaje. 

- Stara suvenirnica nije bila najbolje rješenje, a moderni objekti poput Vukovarskog vodotornja zahtijevaju ulaz kroz suvenirnicu pa kroz izgradnju nove suvenirnice želimo uvažiti i komercijalni dio cijele priče koja će, siguran sam, doprinijeti boljem i kvalitetnijem radu. Također, siguran sam da će posjetiteljima novi sadržaji omogućiti još bolji doživljaj prilikom posjete – naglasio je Penava.

Direktorica Vukovarskog vodotornja Mirela Janković pojasnila je kako je od otvorenja Vukovarski vodotoranj posjetilo ukupno 327.218 posjetitelja. U prošloj godini posjetilo ga je 117.090 posjetitelja što čini 35,78% od ukupnog broja posjeta.
- Iza nas je još jedna uspješna poslovna godina. Bilježimo tendenciju rasta iz godine u godinu. Prihodi Vukovarskog vodotornja su u 2023. godini za 19% veći od prihoda 2022. godine - rekla je Janković te dodala kako je Vukovarski vodotoranj tijekom prošle godine bio mjesto brojnih manifestacija, a sadržaj koji nudi svojim posjetiteljima je iz godine u godinu sve bogatiji.   

- Mi tijekom cijeele godine imamo različite manifestacije i događaje od kojih najviše izdvajamo jedinstvenu utrku "Vukovarskih 198" te Vukovar film festival koji je prošle godine po prvi put bio na amfiteatru Vukovarskog vodotornja. Za ovu godinu možemo najaviti još bolji i bogatiji sadržaj jer smo i ove godine partneri Vukovar film festivala. Također, nastojimo upotpuniti naš sadržaj novitetima pa tako naši posjetitelji mogu vidjeti izložbu Proširena stvarnost Vukovarskog vodotornja. Prošle smo godine dobili i međunarodno kulturno-turističku nagradu "Plautilla" projekt za očuvanje i valorizaciju kulturne baštine – pojasnila je Janković.

Projekt izgradnje nove suvenirnice je u vrijedan 387.353,63 eura s PDV-om, a u visini 325.170,89 eura sufinanciran je sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Očekivani kraj radova je kraj ožujka 2024. godine.

Pročitano 344 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI