Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar za poduzetnike osigurao 200.000,00 eura bespovratnih potpora

Grad Vukovar za poduzetnike osigurao 200.000,00 eura bespovratnih potpora Foto: Sandra Grgić

Grad Vukovar je i ove godine u proračunu osigurao sredstva za bespovratne potpore poduzetnicima s područja Vukovara. Kroz Javni poziv, koji će biti otvoren od 15. ožujka 2024. godine, vukovarskim poduzetnicima je tako na raspolaganju 200.000,00 eura.

Javni su poziv, na konferenciji za medije održanoj u gradskoj vijećnici Grada Vukovara, predstavili gradonačelnik Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić.

Kako je naglasio gradonačelnik ova se mjera provodi već deset godina.
- Dodjeljujemo proračunska sredstva Grada Vukovara vukovarskim poduzetnicima, koji su sve ove godine doista bili dobar i pouzdan partner i koji su zajedno s nama u Gradu sudjelovali u osmišljavanju mjera. Mjere smo u dogovoru s Upravnim odjelom prilagođavali aktualnim situacijama i potrebama gospodarstva Grada Vukovara. Bilo je tu jako puno izazovnih situacija, od gospodarske krize, pandemije COVID-a pa sve do posljednje krize u kojoj je došlo do velikog skoka cijena svih energenata. U suradnji s poduzetnicima, ograničena sredstva koja smo imali, trudili smo se iskoristiti na optimalan način. Za 2024. godinu osigurali smo 200.000 eura iz proračuna s intenzitetom potpore od 40 do 60% sufinanciranja, ovisno o mjeri. Maksimalni iznos po poduzetniku je do 6.000 eura. Od 2015. godine Grad Vukovar je poduzetnicima dodijelio 3.748.248,73 eura potpora – pojasnio je gradonačelnik Penava naglašavajući kako Upravni odjel za gospodarstvo stoji na raspolaganju svim poduzetnicima te će činiti pretpregled prijava kako bi se ustanovili eventualni propusti i kako bi se provjerila dokumentacija.

Pročelnica Bilić pojasnila je kako će se kroz Javni poziv, koji se otvara u petak 15. ožujka i traje do utroška sredstava, a najkasnije do 1. lipnja 2024. godine, sufinancirati aktivnosti kroz tri mjere.
- Prva mjera odnosi se na opremanje i uređenje poslovnog prostora, nabavu strojeva, uređaja, oprema, računalne opreme i računalnih programa, a za nju smo odredili da će sufinanciranje prihvatljivih troškova biti u najvećem postotku od 60 posto, odnosno do 6.000 eura. Druga mjera odnosi se na troškove priključka na distributivnu mrežu električne energije, plina i vode. Za tu smo mjeru prošle godine imali popriličan broj zahtjeva pa će sufinanciranje biti 50 posto, odnosno do 3000 eura u maksimalnom iznosu. Treća mjera odnosi se na promidžbene i edukativne aktivnosti gdje je maksimalan iznos sredstava koje je moguće dobiti 1000 eura s 40 posto prihvatljivih troškova. Ove godine nemamo operativnih troškova jer smatramo da je situacija s energentima bolja nego u prethodne dvije godine. Apeliram na sve poduzetnike da se potrude iščitati Javni poziv, u njemu je sve jasno i nedvosmisleno napisano. Također, molila bih da obrate pažnju na administrativni pregled zahtjeva, neka dođu kod nas u odjel i mi ćemo sve pogledati. Događa se da poduzetnici brzinski predaju dokumentaciju i onda nešto nedostaje, a mi naknadno dostavljanje dokumentacije ne možemo prihvaćati jer pozivom nije tako predviđeno – naglasila je Bilić pojašnjavajući kako su predračuni i ponude i ove godine prihvatljivi, a dokumentacija koja je tražena dostavlja se preporučeno poštom ili osobno u pisarnicu gradske uprave.

Zahtjevi će se razmatrati prema redoslijedu zaprimanja te se tim redoslijedom odobravaju do iskorištenja osiguranih proračunskih sredstava.

Obrasci zahtjeva za dodjelu potpore i Javni poziv, od 15. ožujka, mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Grada Vukovara ili na web stranici Grada Vukovara.

Pročitano 211 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI