Ispiši ovu stranicu

Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

Riječ je o njenoj trećoj zbirci koja sadrži 30-ak pjesama koje su uglavnom misaone s pejzažnim motivima, međutim, kako autorica ističe to nije samo zbirka pjesama, već je i antologija nesretne prošlosti, tužnih sudbina nježnih duša koje traže sreću i mir na ovome svijetu. Pozvala je sve ljubitelje poezije da im se pridruže na večeri posvećenoj poeziji i umjetnosti te budu dio inspirativnog iskustva koje će sve podsjetiti na snagu ljudskog duha i ljepotu stvaralaštva, ali i ohrabriti sve ostale da svoju poeziju stave na papir.

-Vaš dolazak će mnogo značiti ljubiteljima poezije koja je danas pomalo izgubljena, kao i meni samoj, ali i poeziji kao jedinki koju ćete svojom promocijom i podrškom održati „na životu“ – poručila je Klauz.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Mateja Ištuk -vokal i Marija Bilić na gitari.

Nakladnih zbirke pjesama Tragovi pjesnika je Diligo liber, ima tvrdi uvez i 43 stranice.

Barbara Kalauz (rođ. Ištuk), rođena je 17. travnja 1992. godine u Puli. Prva dva razreda osnovne škole pohađala je u OŠ Fažana te nastavila svoje školovanje u Drugoj osnovnoj školi Vukovar, 2000. godine, vrativši se iz progonstva. Nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja upisuje se u Gimnaziju Vukovar, jezični smjer. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Osijeku, smjer: hrvatski jezik i književnost i filozofiju. Pisanu riječ voli od malih nogu. Svoju prvu pjesmu napisala je u prvom razredu osnovne škole i nastavila njegovati tu ljubav.
Prvu zbirku „U potrazi za ljubavlju“, objavila je u 2007. godine, pod nakladništvom Udruge građana Essegg. Svoju drugu zbirku „Dijamanti duše“, objavila je 2009. godine pod nakladništvom „Judite“.

 

Pročitano 290 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić