Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru „Mladi ujedinjenih u miru”

Europski dom Vukovar proteklog je vikenda bio domaćin mladima koji su posjetili Vukovar u okviru projekta Mladi ujedinjeni u miru. Riječ je o projektu koji je nastao iz programa Odmor od rata, izgradnja mira koji više od 30 godina podržava Komitet za ljudska prava iz Kölna, a nositelj projekta je Udruga prijateljice iz Tuzle, BiH.

-Oko 70 mladih iz Republike Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine koji su i tijekom prijašnjih godina sudjelovali u aktivnostima projekta Mladi ujedinjeni u miru proveli su u Vukovaru dan zajedno kako bi se upoznali, dijelili svoja iskustva, rušili predrasude i stvarali uzajamno poštovanje te gradili prijateljstva - pojasnila nam je Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica EDV-a.

Osim međusobnog druženja i obilaska vukovarskih znamenitosti, za mlade su organizirane i sportske aktivnosti te radionica koju je vodio volonter Europskog doma Vukovar David Mrđanov, dobitnik nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.
-Jako nam je drago što u Vukovaru imamo takve mlade ljude koji mogu širiti pozitivnu priču i poticati druge na promišljanje o radu na sebi te radu za dobrobit lokalne zajednice - naglasila je Antunović Lazić dodajući kako su svi zajedno iz Vukovara poslali poruku mira i zajedništva kao i viziju budućnosti iz perspektive mladih.
-EDV se trudi grad Vukovar pokazati kao jedna multikulturalnu sredinu koja ne želi da se ikada više ponove ratna zbivanja - poručila je Antunović Lazić.

Vlasta Marković, koordinatorica projekta Mladi ujedinjeni u miru iz Tuzle naglasila je kako mladi sada jesu ujedinjeni u miru i uistinu ga žele.
-Nas 70 proveli smo zajedno vrijeme razgovarajući o miru i načinima na koji mu možemo doprinijeti, a što je najbitnije, mladi iz tri zemlje još su jednom učvrstili svoja prijateljstva - poručila je Marković.

Ukupno je više od 30.000 mladih ljudi sudjelovalo u aktivnostima organiziranima u okviru ovog projekta.

Pročitano 203 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić