Ispiši ovu stranicu

U OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru u tijeku završna svečanost projektnog tjedna posvećenog jeziku

Arhiva HRV-a Arhiva HRV-a

Učenici i učitelji Osnovne škole Dragutina Tadijanovića svakoga proljeća organiziraju Projektni tjedan u okviru kojega obrađuju razne teme, a potom na završnoj svečanosti naučeno prezentiraju svojim roditeljima i gostima. Ovogodišnji Projektni tjedan posvećen je temi jezika i jezičnim izričajima. Današnja završna svečanost podijeljena je na dva dijela, u okviru Dana otvorenih vrata škole učenici od 16 sati predstavljaju svoje projektne aktivnosti u učionicama, a zatim na zajedničkoj, školskoj svečanosti koja počinje u 17 sati sve aktivnosti bit će predstavljene i u školskoj dvorani.

Bit će prezentirane različite projektne aktivnosti i grupe kao što su Govorom tijela oko svijeta, Jezik misli, riječi i osjećaja kroz umjetnost, Deutsch auf Tour, Stemovci izgubljeni u jezičnom labirintu, 3D printanje, Nestvarni jezici, Tajni kodovi – jezik gluhih i jezik slijepih i sl., pojasnila je Lidija Miletić, ravnateljica OŠ D. Tadijanovića.
-Na ovaj smo način učenicima osigurali jedan drugačiji, zanimljiviji i višemotivirajući način učenja. U projekt su uključeni svi naši učenici od 1-8 razreda te svi naši učitelji koji su prilagodbom ciljeva i zadataka poučavanja, odnosno odgojno obrazovnih ishoda, s učenicima ovaj tjedan, djelomično kroz istraživanje, djelomično kroz igru, učili o jezicima i načinima komunikacije te što jezikom možemo poručiti – rekla je Miletić dodajući kako su učenici ovaj tjedan uistinu bili vrijedni.

- Posjetili su Državni arhiv, Gradsku knjižnicu te još neke ustanove kako bi se otvorili i prema drugim izvorima znanja – naglasila je ravnateljica te pozvala sve zainteresirane da dođu na Dan otvorenih vrata škole.

Diljem Hrvatske pa tako i u Vukovaru obilježava se i Festival znanosti povodom kojega su, u vukovarskim osnovnim školama, Gimnaziji Vukovar, Veleučilištu Lavoslava Ružičke, Muzeju vučedolske kulture i Gradskom muzeju Vukovar organizirana brojna predavanja, prezentacije i radionice. Festivalu znanosti priključila se i Osnovna škola Dragutina Tadijanovića s projektom Stemovci izgubljeni u jezičnom labirintu.

Pročitano 324 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić