Ispiši ovu stranicu

Nastavak suradnje između Županije i specijalističkih timova civilne zaštite

Potpisan još jedan četverogodišnji Sporazum Potpisan još jedan četverogodišnji Sporazum Foto: Valerija Lozančić

U Palači Srijem u Vukovaru potpisan je Sporazum o sufinanciranju opremanja i osposobljavanja specijalističkih timova civilne zaštite i udruga od interesa za zaštitu i spašavanje između Vukovarsko-srijemske županije i gradova s područja županije za razdoblje od 2015.-2019. godine.

U opremu i osposobljavanje godišnje će se uložiti 300.000 kuna koje će u iznosu od 33% financirati Vukovarsko-srijemska županija, gradovi Vukovar i Vinkovci sufinancirat će iznos sa 17%, Županja s 13%, a Otok i Ilok  s 10%.

 

Zamjenik župana vukovarsko-srijemskog i načelnik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje Zdravko Kelić istaknuo je kako će se sukladno sporazumu i financijskim sredstvima sve aktivnosti moći aktivnije i kvalitetnije odraditi.

Nakon potpisivanja sporazuma Klubu podvodnih aktivnosti u Vukovaru svečano je predana specijalistička oprema za spašavanje iz voda. -120.000 kuna uloženo je u opremu koju do sada nisu imali. To je najmodernija oprema koja se može danas naći na tržištu i pomoću koje ronioci mogu roniti i kada su su temperature jako niske. Cilj nam je prije svega zaštititi živote i imovinu i želimo taj posao što bolje i kvalitetnije odrađivati zbog svih nas, zaključuje Kelić.

Sporazum je u ime Grada Vukovara potpisao zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček istaknuvši važnost ovakve suradnje, posebice zbog nepredvidivog Dunava. 

Pročitano 1536 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić