Ispiši ovu stranicu

Uloga mladih u zajednici

Sudionici konferencije Sudionici konferencije Foto: Valerija Lozančić

U organizaciji Europskog doma Vukovar, Projekt centra Borovo i Kluba mladih Općine Tompojevci u Vukovaru je danas održana konferencija pod nazivom Mreža mladih u zajednici.

Projekt je nastavak aktivnosti koje su se provodile u okviru projekta Mladi zajedno, a cilj mu je poticati mlade u lokalnim zajednicama kako bi doprinijeli razvitku i kvaliteti programa koji se nalaze u lokalnim zajednicama. - Unatoč nezaposlenosti mladi imaju elan i energiju da razvijaju programe, rade na sebi te doprinose lokalnoj zajednici, rekla je Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica EDV-a  pojašnjavajući projekt Mreža mladih u zajednici. Dodala je kako im je želja potaknuti mlade da aktivno sudjeluju u Savjetima mladih koje imaju u svojim lokalnim sredinama, da sudjeluju u izradi projektnih prijedloga i ovladaju tim vještinama te da volontiraju.

Ispred Grada Vukovara konferenciji je nazočio Siniša Mitrović, stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama koji je govorio o sudjelovanju mladih u savjetodavnim tijelima u Gradu Vukovaru.

 

Pročitano 1457 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić