Ispiši ovu stranicu

Gregurić nakon suđenja za razbijanje ploče: Nisam počinila kazneno djelo!

Podršku joj iskazali članovi Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Podršku joj iskazali članovi Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Foto: Marija Molnar

Skupom pred Općinskim sudom u Vukovaru, članovi Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara iskazali su podršku zagrebačkoj braniteljici Vukovara Zorici Gregurić kojoj se sudi zbog razbijanja dvopisane ploče na Policijskoj postaji Vukovar u rujnu prošle godine.

Obraćajući se javnosti nakon glavne rasprave Gregurić je istaknula da odbija navode iz optužnice jer da su njezini motivi i namjere u pokušaju da makne postavljenu dvopisanu ploču s pročelja Policijske postaje Vukovar prije svega građanska i ustavna obveza te moralna pobuda da se zaštiti zakonitost, ustavnost i čast Republike Hrvatske kao i slobodno osobno građansko uvjerenje kako se ovdje radi o protupravnom, protuustavnom i protudemokratskom prisilnom postavljanju dvojezičnih ploča na državnim institucijama u gradu Vukovaru. Smatra da nije počinila kazneno djelo.

- Djelo koje mi se stavlja na teret je djelo oštećenja tuđe stvari s posebnom kvalifikacijom da sam to djelo učinila iz niskih pobuda i snažne odbojnosti prema jeziku i pismu nacionalne manjine, a što sam ja s gnušanjem odbila, kako u prvom iskazu pred Općinskim državnim odvjetništvom tako i danas na glavnoj raspravi, izjavila je Gregurić.

Na skupu podrške bio je i istaknuti član Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Marijan Živković koji trenutno čeka pravomoćnost presude razbijanja dvopisane ploče, a zbog čega je dobio devet mjeseci zatvorske kazne, uvjetno dvije godine. -Svi znamo da su ploče postavili protuzakonito i to noću, upravo kako su radili četnici i partizani. Nas nazivaju barbarima i neobrazovanima, a ja se nisam skrivao kao oni i tu sam ploču razbio u pola bijela dana – izjavio je Živković.

Slijedeća je sudska rasprava za Zoricu Gregurić, prema riječima njezina odvjetnika Emila Mitrovskog zakazana za rujan ove godine.

Pročitano 1600 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar