Ispiši ovu stranicu

Sabo se Budimir ispričao za klevetu

Arhiva Arhiva Foto: HRV

Bivši gradonačelnik Vukovara ispričao se zamjenici gradonačelnika Vukovara Mariji Budimir za klevetu.

Sabo se Budimir ispričao za klevetuPrema riječima Gordane Vrandečić, odvjetnice i opunomoćenice zamjenice vukovarskog gradonačelnika Marije Budimir, Budimir je Saboa tužila za klevetu zbog izrečenog na Osječkoj televiziji u svibnju protekle godine.

- 12. lipnja 2015. godine privatna tužiteljica Marija Budimir podigla je privatnu tužbu protiv Željka Saboa zbog kaznenog djela klevete iz članka 149, stavka 1. i 2. Kaznenog zakona. Željko Sabo je, gostujući u emisiji Karte na stol Osječke televizije 25. svibnja 2015. u nakani da naruši ugled i čast Marije Budimir koja je u postupku koji se protiv njega vodio pred Županijskim sudom u Osijeku bila svjedok, a u kojem je on pravomoćno presuđen i proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela podmićivanja tadašnje vijećnice u Gradskom vijeću Grada Vukovara Marije Budimir, rekao govoreći o toj presudi i Mariji Budimir kao svjedoku da je ona za nagradu dobila stan od 90 m2 u vlasništvu Grada Vukovara iako je bio svjestan da to nije istina te da će na taj način naštetiti njenom ugledu i časti, a izrečeno je, naravno, postalo dostupno većem broju ljudi.

Na današnjem ročištu Željko Sabo se kao okrivljenik ispričao Mariji Budimir, a ona je ispriku prihvatila pa je postupak riješen na način da je privatna tužba odbačena, a Željko Sabo je obvezan platiti troškove postupka u iznosu od 1875 kuna, rekla je odvjetnica Vrandečić.

Željko Sabo nije nam htio komentirati presudu.

Bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, izdržao je zatvorsku kaznu od sedam mjeseci. Bio je zbog podmićivanja, odnosno pokušaja kupnje gradske vijećnice HDZ-a Marije Budimir, osuđen na osam mjeseci zatvora bezuvjetno i osam uvjetno. Na slobodu je odlukom Vrhovnog suda pušten mjesec dana ranije – koncem prosinca prošle godine.

Pročitano 1562 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić