Ispiši ovu stranicu

Održana konferencija o radu Memorijalnog centra Domovinskog rata

Održana konferencija o radu Memorijalnog centra Domovinskog rata Foto: HRV

U Pastoralnom centru svetoga Bone u Vukovaru održana je konferencija o radu Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Konferenciji je nazočio i ministar branitelja Tomo Medved, a na njoj je, kako se neslužbeno doznaje, dio braniteljskih udruga izrazio nezadovoljstvo radom Uprave Memorijalnog centra.

U izjavi nakon konferencije zatvorene za novinare, upitan o nezadovoljstvu pojedinih braniteljskih udruga, ministar Medved rekao je da je zadovoljan što je neposredno dobio informaciju o radu Memorijalnog centra, naglasivši kako on ne bi govorio da je izraženo nezadovoljstvo, nego da je izneseno niz inicijativa za bolji rad Centra. Rekao je kako će se o radu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar raspravljati i na Upravnom vijeću Centra koje će potom donijeti odluku o potrebnim rješenjima. Najavio je i da će ubuduće Ministarstvo branitelja sve projekte na kojima radi, učiniti javno dostupnima kroz svojevrsnu javnu raspravu, kao što je bila konferencija o radu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar. -Želimo jednostavno znati što o pojedinim projektima misle branitelji i zainteresirana javnost, rekao je Medved najavivši novi način upravljanja ministarstvom.

Najviše zamjeri na račun upravljanja Memorijalnim centrom Domovinskog rata Vukovar, po riječima pojedinih sudionika konferencije, bilo je na zapošljavanje odnosno da je u Centru premalo zaposlenih Vukovaraca. - Ljudi pitaju zašto je malo Vukovaraca zaposleno, a dobivaju odgovore da mnogi oni koji se prijavljuju nemaju odgovarajuću kvalifikaciju. Ja mislim da ako se Centar nalazi u Vukovaru onda mora u njemu biti mnogo Vukovaraca, naglasio je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i Savjeta vukovarskog gradonačelnika za branitelje Tomislav Josić Josić.

Ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar Zoran Šangut, rekao je kako Memorijalni centar radi prema zakonima i propisima Republike Hrvatske što su potvrdile i brojne inspekcije koje su boravile u Centru i nisu pronalazile nepravilnosti.

Pored ministra branitelja Tome Medveda, konferenciji o radu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar nazočili su predstavnici brojnih vukovarskih braniteljskih i stradalničkih udruga, zapovjednici obrane grada Tomislav Merčep i Branko Borković, predstavnici Vukvarsko-srijemske županije predvođeni županom Božom Galićem, Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom te ministarstva nadležnih za funkcioniranje centra.

 

Pročitano 1391 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić