Ispiši ovu stranicu

Grad donirao kosilicu i trimer Udruzi invalida rada Vukovar

Kosilica i trimer za invalide rada Kosilica i trimer za invalide rada Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček darovali su Udruzi invalida rada Vukovar alat za održavanje zelenih površina. Riječ je o kosilici i trimeru koje je Udruga zamolila Grad da im pokloni kako bi mogli održavati zelene površine u okviru gradskog objekta u kojem su dobili prostor na korištenje.

Gradonačelnik je rekao kako im je drago što mogu pomoći jednoj ovako vrijednoj Udruzi. - Imamo jako dobru suradnju s ovom hvale vrijednom udrugom koja se bavi problematikom invalida rada i trudi se raznim sadržajima, poput radionica i sportskih aktivnosti, a sada i uređenjem okoliša, članovima obogatiti socijalni život. Njihovu zamolbu da doprinose Gradu uređujući svoj okoliš jedva smo dočekali. Uvijek nam je bolje da su građani aktivni i doprinose svome gradu, a s druge strane nama je financijski manje zahtjevno kupiti kosilicu i trimer nego plaćati tvrtku koja bi redovno kosila. Ovdje imamo sinergiju lijepoga i dobroga i korisnoga, a profitirat će i Udruga i Grad što je i cilj svake priče koju se trudimo ispričati na ovakav način, rekao je gradonačelnik.

Na vrijednoj se donaciji zahvalio predsjednik Udruge invalida rada Vukovar Ivan Galić. - Jako smo zahvalni gradonačelniku i Gradskoj upravi što su nam omogućili da budemo fizički aktivni. To nam je neophodno kako bi izašli iz naslonjača, poboljšali svoju kondiciju i zdravlje te produžili svoj životni vijek. Drago nam je da je Grad prepoznao naš rad i ovo će biti suradnja na obostranu korist, rekao je Galić.

Vrijednost donacije iznosi oko 4.200 kuna.

Pročitano 1223 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić