Ispiši ovu stranicu

Vukovar će dobiti spomenik nestalima u Domovinskome ratu

Savjet za branitelje donosi odlukuo spomeniku nestalima Savjet za branitelje donosi odlukuo spomeniku nestalima Foto: Grad Vukovar

Na proteklom sastanku Savjeta za branitelje predloženo je da Vukovar dobije spomenik nestalima u Domovinskome ratu.

Prema riječima predsjednika Savjeta Tomislava Josića na području Vukovarsko-srijemske županije još je uvijek oko 300 nestalih osoba, od kojih je najveći broj iz Vukovara, a njihove obitelji ni nakon 25 godina nemaju mjesto na kojem im mogu odati počast, pomoliti se i upaliti svijeću. - Bilo bi lijepo napraviti jedan spomenik za sve nestale u Domovinskome ratu kako bi svi oni koji još uvijek traže svoje najmilije imali gdje doći, pomoliti se i upaliti svijeću. Raspravljali smo o tome gdje bi taj spomenik mogao biti smješten. Na području grada bilo je puno stratišta pa je i puno mogućih lokacija. Trebamo se dogovoriti i realizirati tu zamisao jer bi uistinu bilo lijepo da svi ljudi koji još uvijek pate tragajući za svojima najmilijima imaju mjesto na koje mogu doći kad već nemaju grob, rekao je Josić.

Na sastanku Savjeta za branitelje bilo je riječi i o otkrivanju spomenika pukovnicima Petru Kačiću i Velimiru Đereku, a razgovalo se i braniteljima kojima bi još u narednom razdoblju trebalo podići spomenik. Također je bilo riječi i o sanaciji spomenika na Kupreškom polju, problemima vezanim uz prostorije u kojima su smještene braniteljske udruge te planiranju koncerta Marka Perkovića Thompsona od kojeg bi prihod išao za obnovu Vodotornja. Koncert će najvjerojatnije biti održan u rujnu, najavljuje Josić.

Pročitano 1408 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić