Ispiši ovu stranicu

Intervju tjedna, utorak, 10. listopada 2023.

Na inicijativu kluba vijećnika Domovinskog pokreta, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Vukovara Željko Sabo sazvao je tematsku sjednicu gradskoga vijeća Grada Vukovara koja započinje u 11 sati, a na dnevnom redu je jedna točka: „Donošenje Zaključka o izgradnji obilaznice grada Vukovara u IV. kvartalu 2023. godine, s početkom izgradnje u I. kvartalu 2024. godine”.

Izgradnja vukovarske obilaznice pitanje je svih pitanja na koje naši sugrađani još uvijek čekaju odgovor. Tijekom prethodnih dvadesetak godina naslušali smo se brojnih obećanja, posebice u predizborno vrijeme. No, činjenica da je Vukovar u 2023. godini i dalje jedini grad na državnoj cesti D2, koja se pruža od Varaždina do Iloka bez izgrađene obilaznice, ostavlja gorak okus u ustima naših sugrađana, posebice onih uz čije domove godinama tutnje kamioni teretnog prometa, koji uništavaju gradsku cestovnu infrastrukturu. Vibracije koje proizvode krećući se tik uz obiteljske kuće izazivaju napuknuća zidova u domovima brojnih Vukovaraca, a o ugroženosti pješaka, prije svega učenika OŠ Antuna Bauera, pored koje svakodnevno prolaze teretnjaci bespredmetno je i razgovarati. Na tematsku sjednicu pozvani su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, te predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. U resornom ministarstvu su zaprimili poziv za tematsku sjednicu, no ministar Butković se ispričao se zbog nemogućnosti dolaska s obzirom na prethodno dogovorene obaveze. A ispred Hrvatskih cesta, tematskoj sjednici trebali bi nazočiti Goran Puž, predstojnik Ureda Uprave društva Hrvatske ceste, te Goran Martinović, rukovoditelj poslovne jedinice Osijek.

Uoči sjednice, gosti ovotjedne emisije Intervju tjedna bili su vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik kluba vijećnika Domovinskog pokreta u Gradskom vijeću Grada Vukovara Domagoj Bilić. U studiju nam se trebao pridružiti i predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo koji zbog obaveza nije stigao sudjelovati.

Emisiju uredi i vodio Robert Rac.

Pročitano 374 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Intervju tjedna, utorak, 10. listopada 2023.