NAJNOVIJE
Na graničnom prijelazu Tovarnik zaustavljena dva automobila s nepripadajućim registracijskim pločicama

U 22 sata 1. veljače na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Tovarnik kontrolirana su dva automobila s prenosivim pločicama mađarskih registracijskih oznaka i vozači, 22- i 44-godišnjak, oba državljani Srbije - izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske. 

Tijekom izlazne granične kontrole policijski službenici, u suradnji sa službenicom Frontexa, utvrdili su kako prenosive pločice na oba vozila pripadaju mađarskoj tvrtki koja više ne posluje, radi čega se više ne smiju koristiti u javnom prometu te su trebale biti vraćene nadležnom tijelu Mađarske. 

Nad oba vozača provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičene osobe krajem siječnja 2023. godine na oba vozila, prethodno kupljena u Norveškoj, postavili navedene nepripadajuće registracijske pločice kako bi ih prevezli iz Norveške u Srbiju, u čemu su ih spriječili hrvatski policijski službenici. Prenosive registracijske pločice i prometne dozvole privremeno su oduzete, a protiv obojice osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena odgovarajuća prijava.

(Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 14:49)
Pavličeku zabranjen ulaz u Srbiju

Marijanu Pavličeku, predsjedniku Hrvatskih suverenista i saborskom zastupniku zabranjen je ulazak u Srbiju. Naime, kada je kao član saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske u subotu 4. veljače krenuo na 6. Šokačku večer u Vajsku u Vojvodini, na granici mu uručen dokument odbijanja ulaska u Republiku Srbiju iako je imao diplomatsku putovnicu.

(Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 14:48)
Dožupani iz manjinskih redova na koordinaciji u Vukovaru

Rezultati popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj iz 2021.godine te implikacije tih rezultata na ostvarivanje prava pripadnika nacionalnih manjina bile su glavne teme 5.sjednice Koordinacije zamjenika i zamjenica župana iz redova nacionalnih manjina održane u Palači Srijem u Vukovaru. Sudjelovalo je 12 dožupana na razini RH iz redova nacionalnih manjina od kojih deset srpske, jedan talijanske i jedan češke. Koordinaciji su nazočili i saborski zastupnici Dragana Jeckov i Boris Milošević.

(Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 14:35)
Tijekom vikenda na županijskim cestama devet prometnih nesreća

Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je kako se tijekom vikenda dogodilo devet prometnih nesreća, od čega osam sa materijalnom štetom,a jedna s ozlijeđenom osobom. 

U subotu, 4. veljače oko 14,15 sati na lokalnoj cesti koja povezuje Posavske Podgajce i Drenovce, 60-godišnji vozač osobnog automobila izgubio je nadzor nad vozilom, prešao sa kolnika na zemljanu bankinu i u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 58-godišnja putnica zadobila je teške tjelesne ozljede.  

Policijski službenici su zatekli 13 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,95 g/kg zabilježena je kod 46-godišnjeg vozača bicikla u Nijemcima. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za dva vozača.

Stacionarne kamere zabilježile su 20 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

(Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 14:15)
Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su policijski službenici 03. veljače u Vukovaru proveli  pretragu obiteljske kuće i drugih prostorija kojima se koristi 28-godišnjak pri čemu su pronašli i oduzeli 52,6 grama opojne droge marihuana. Protiv osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Državljanka Turske pokušala u Hrvatsku ući s tuđim dokumentima

U petak, 3. veljače policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo, nakon detaljne provjere dokumenata, utvrdili su osnovanu sumnju da je 33-godišnjakinja prilikom ulazne granične kontrole predočila tuđu osobnu iskaznicu.

- Naime, 33-godišnja državljanka Turske je pristupila ulaznoj graničnoj kontroli kao putnica u osobnom automobilu švicarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Švicarske te je predočila tuđu švicarsku osobnu iskaznicu kao svoju. Policija je protiv 33-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporaba osobne isprave te joj je odbijen ulazak u zemljudok je 40-godišnjaku izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 3050 eura zbog počinjenog prekršaja Pomaganje nezakonitih migracija - navedeno je u priopćenju PU vukovarsko-srijemske. 

Krivotvorena viza 

Također, u priopćenju navode kako su u subotu, 4. veljače policijski službenici Postaje granične policije Bajakovo, nakon detaljne provjere istovjetnosti dokumenata, kod 39-godišnjeg državljanina Kosova utvrdili osnovanu sumnju da je prilikom ulazne granične kontrole predočio krivotvorenu ispravu.

Naime, 39-godišnji državljanin Kosova pristupio je graničnoj kontroli u autobusu kosovskih registracijskih oznaka te predočio krivotvorenu njemačku vizu. Policija će protiv osumnjičenika dostaviti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave te mu je odbijen ulazak u zemlju. 

(Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 13:58)
Predstavljeni rezultati rada Vukovarskog vodotornja iza kojeg je još jedna uspješno završena godina, posjeti porasli za 30%

Predstavljeni su rezultati rada Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva iza kojeg je još jedna uspješno završena godina. Posjeti su porasli za 30%.

(Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 12:59)
Damin Gambit Osijek pobjednik je ekipnog šahovskog prvenstva za kadetkinje

Proteklog vikenda održano je ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u šahu za kadetkinje šahovske zajednice županija – Istok koju čine Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Vukovarsko-srijemska županija. Ekipe su igrale na četiri ploče i ukupno 7 kola u dva natjecateljska dana. Domaćin prvenstva je bio ŠK Trpinja koji ujedno i slavi 50 godina postojanja kluba tako da za igračice nije nedostajalo dobre atmosfere uz napornu šahovsku igru. Igralo se u tempu igre 30 minuta + 30 sekundi po potezu. Pobjednička ekipa iz šahovskog kluba Damin Gambit Osijek osvojila je maksimalnih 14 bodova (pobjeda u svim kolima) te time osigurala plasman na državno prvenstvo. Drugoplasirani su bili ŠK „Radnik“ iz Velimirovca (12 bodova), a trećeplasirani ŠK „Codeasy“ iz Vukovara (9 bodova).

Pored osvojenog pehara i plasmana i pojedinačno su kadetkinje ŠK Damin Gambit osvojile dvije zlatne i dvije srebrne medalje za osvojene bodove na pločama. Na natjecanju su sudjelovale - kadetkinje Josipa Zovko, Anja Savić, Svea Buchwald i Helena Kosina vođene trenerom Josipom Jurmanom.Damin Gambit

(Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 12:19)
Robert Rac

Robert Rac

Subota, 10 Prosinac 2022 11:58

Svaki nastup Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu bodri se punim srcem i glasom, a sinoćnji plasman u polufinale ponosno se slavio i vukovarskim ulicama.

Utorak, 06 Prosinac 2022 06:17

Većina dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na sudovima i trgovačkim centrima lažna. Prijetilo se i hrvatskoj Vladi.

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 17:26

Većina dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na sudovima i trgovačkim centrima lažna. Prijetilo se i hrvatskoj Vladi.

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 13:55

Nakon dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u gotovo svim pravosudnim institucijama u Republici Hrvatskoj, uključujući i prijetnje upućene hrvatskoj Vladi, dojave o postavljenim bombama počeli su zaprimati i trgovački centri diljem zemlje.

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 13:04

Dojave o postavljenim bombama u zgradama sudova u Vukovaru i Vinkovcima su lažne, HRV-u je potvrdila glasnogovornica PU vukovarsko-srijemske Martina Halas.

- Djelatnici protueksplozijske jedinice policije su pregledali zgrade, strogo slijedeći protokol za postupanjem u ovakvim slučajevima, te su konstatirali kako su dojave bile lažne. Djelatnici sudova su vraćeni na posao, nakon što su prethodno bili evakuirani kao i stranke – izjavila nam je Halas, dodajući kako policija nastavlja kriminalističko istraživanje vezano dojave o postavljenim eksplozivnim napravama.

Promet Županijskom ulicom u Vukovaru teče neometano, dok je promet ulicama Andrije Hebranga i Vesne Bosanac u blizini zgrade Općinskog državnog odvjetništva privremeno blokiran.

Danas tijekom prijepodnevnih sati anonimne dojave upućene su pravosudna tijela u cijeloj Hrvatskoj, objavili su iz MUP-a.

"Jutros, 5. prosinca, u kratkom vremenskom razdoblju više policijskih uprava zaprimilo je informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana.

Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192", objavio je MUP RH.

 PRIJETNJA I VLADI REPUBLIKE HRVATSKE

Dubrovački vjesnik javlja kako je ovo tekst poruke prijetećeg sadržaja: "U sudu je postavljena bomba. Srušit ćemo Vladu Republike Hrvatske. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zagradu. Ne treba nam smrt. Cilj - uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja", stoji u poruci koju potpisuje Resistance.

U međuvremenu, dojave o postavljenim eksplozivnim napravama zaprimilo je i više shoping centara u državi, a u više gradova u Hrvatskoj, protueksplozijske jedinice policije su izvršili preglede zgrada/objekata pravosudnih institucija te su utvrdili kako su dojave lažne.

Predsjednik Vrhovnog suda RH Radovan Dobronić rekao je za HRT da ga je pravosudni policajac obavijestio o dojavi u trenutku kada su imali sastanak s izaslanstvom vrhovnog suda Ukrajine, te da mu se čini kako je to povezano s tim.

- Nekako mi se čini da je to namjerno napravljeno u ovom trenutku - rekao je Dobronić, dodajući kako mu je prva pomisao bila da je to povezano i praktički 20 minuta od početka tog sastanka stigla je ta dojava.

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 12:28

Svečanim otvorenjem međunarodne izložbe „Poster mira” Lions kluba Vukovar u prostoru novoobnovljene vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića, započelo je obilježavanje (Tje)Dna škole.

Petak, 02 Prosinac 2022 11:24

U protekla 24 sata PU vukovarsko-srijemska zabilježila je tri prometne nesreće u kojima je evidentirana materijalna šteta. Prometne nesreće su se dogodile u Vinkovcima, Županji i Vukovaru.

Petak, 02 Prosinac 2022 11:18

Policijski službenici su zaprimili kaznenu prijavu od 46-godišnjaka iz Iloka u kojoj navodi da je prevaren prilikom internetske kupnje.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija