Ispiši ovu stranicu

Od početka godine ubijene 4 žene

Od početka ove godine četiri žene ubijene su od strane svojih partnera, a u zadnjih godinu dana ista sudbina zadesila je čak 16 žena.

Zbog ovog poražavajućeg podatka, prošle subote na zagrebačkom Cvjetnom trgu održana je prosvjedna akcija „Preuzmite odgovornost za ubojstva žena“. Cilj joj je bio ukazivanje na probleme koje hrvatske institucije nadležne za suzbijanje nasilja u obitelji i kažnjavanje počinitelja sustavno zanemaruju ili im posvećuju nedovoljno pažnje. Gošće emisije su nam Sanja Kovačević i Josipa Tukara iz inicijativu Preuzmite odgovornost za ubojstva žena.

U 2014. godini pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić je zaprimila 75 pritužbi radi zaštite od diskriminacije radi povrede zaštite majčinstva od strane poslodavaca, a u Hrvatskoj se nakon povratka s rodiljnog dopusta čak 34% žena suočava se s neprodužavanjem ugovora o radu.

U svijetu nastao morbidni pokret za legalizaciju silovanja žena. Sljedbenici inicijative za legalizaciju silovanja tako će se po najavama okupiti u 43 zemlje na ukupno 165 manifestacija.

Sportašica 2015. godine za područje grada Vukovara je Marijeta Majer iz Ženskog odbojkaškog kluba Vukovar. Doznajte što joj znači ova laskava titula i osvojena nagrada te koji su joj daljnji planovi u sportskoj karijeri.

Emisiju uređuje i vodi Robert Rac.

Pročitano 943 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Pozor! Govori žena! 8. veljače 2016.