Ispiši ovu stranicu

PGŽ ugostio Anicu Birač

Pod nazivom "Zdravstvena njega u kući kroz istraživanje, edukaciju i praksu", u Vukovaru je održan 9. Simpozij medicinskih sestara zdravstvene njege u kući.

Cilj ovogodišnjeg simpozija bio je kroz prikaze i izlaganja medicinskih sestara na promišljen i metodički način ukazati na rezultate koje su postigli u smislu profesionalnog napretka, edukacije i istraživanja s ciljem podizanja kvalitete i stručnosti u svakodnevnom radu.

Osnovna škola Josipa Matoša u Vukovaru jedina je samostalna škola za učenike s posebnim potrebama odnosno teškoćama u razvoju u Vukovarsko - srijemskoj županiji. Kako je biti žena i na čelu jedne škole koja je u mnogočemu drugačija od drugih progovaramo s ravnateljicom škole prof. Anicom Birač.

Prva zemlja na svijetu koja je dala ograničeno pravo glasa ženama je bila Švedska i to još 1867. godine. Hrvatska je to napravila 11. kolovoza 1945. godine u sklopu nekadašnje Jugoslavije. Duga je povijest borbe za ravnopravnost iza nas, kakva nam je sadašnjost, a kakva budućnost.

Emisiju uređuje i vodi Robert Rac.

Pročitano 1301 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Pozor! Govori žena! 30. svibnja 2016.