NAJNOVIJE
Hrvatski sabor u ponedjeljak raspravlja 4 nova zakona

Hrvatski sabor, koji nastavlja zasjedati, u ponedjeljak će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih postaja, odnosno ostane doma.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 11:47)
U VSŽ troje novooboljelih, ukupno 21

U Vukovarsko-srijemskoj županiji imamo 3 nove pozitivne osobe, od toga 2 odrasle osobe iz Vinkovaca, 1 dijete iz Nuštra, a ukupno oboljelih osoba  je 21, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 10:03)
Blagdan je Cvjetnice

Danas je blagdan Cvjetnice.

(Nedjelja, 05 Travanj 2020 08:35)
Božinović: Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštitu Davor Božinović pozvao je građane da ne otvaraju zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu građana kojima prevaranti pokušavaju ukrasti njihove podatke, iprenosi Hina.

''Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te da su zbog toga morali privremeno blokirati rad s karticama. Kako bi građani mogli ponovno raspolagati s kreditnim karticama, od građana traže da slijede poveznicu putem koje bi se trebali prijaviti na internet bankarstvo i potvrditi svoj identitet. Ako dobijete takvu poruku putem maila, ne otvarajte poveznicu, već izbrišite poruku'', poručio je.

Božinović je izvijestio da je do subote u 11 sati izdano 382.191 propusnica, a odbijeno je 9625 zahtjeva. "Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka", rekao je.

Do subote u podne evidentirano je 3802 dojave o kršenju samoizolacije, od čega je za 1083 dojava utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije o čemu je obaviješten Državni inspektora.

''Ukazujemo da još uvijek postoje pojedinci koji krše mjere samoizolacije i time ugrožavaju sebe i svoje obitelji, ali i sve građane s kojima mogu stupiti u kontakt. To nam je zasigurno jedan od najvećih izazova u održavanju ovako kontrolabilne epidemiološke situacije'', zaključio je Božinović.        

(Subota, 04 Travanj 2020 14:33)
U Hrvatskoj je od jučer 47 osoba zaraženo korona virusom, ukupno 1126

U Hrvatskoj je zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno ih je 1.126, a potvrđena je smrt još četiri osobe, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

(Subota, 04 Travanj 2020 14:22)
Radno vrijeme pekarnica

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pekarnicama promijenjeno radno vrijeme od 8 do 17 sati.

(Subota, 04 Travanj 2020 12:12)
U Osijeku četiri osobe umrle od koronavirusa

U Osijeku su od koronavirusa jučer umrle četiri osobe s područja Osječko-baranjske županije, a sve su bile kronični bolesnici, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

(Subota, 04 Travanj 2020 12:07)

Izložba slika: Vedute grada Rijeke

Slikar Vladimir Antun Provči Slikar Vladimir Antun Provči

Izložba  slika Vladimira Provčija „Vedute grada Rijeke“ otvorena je u predvorju Hrvatskog doma Vukovar.

Provči je Rusin rođen u Mikluševcima, gdje je na materinjem jeziku završio osnovnu školu,  a pohađao je i Gimnaziju u Vukovaru kada se i počeo baviti slikarstvom. Izložba Vedute grada Rijeke upriličena je povodom toga što je grad Rijeka 2020. godine Europska prijestolnica kulture sa temom "Luka različitosti". Slike prikazuju Rijeku s kopna i mora. Izloženo je 20 slika nastalih u posljednje dvije godine, a prikazuju radove na platnu u tehnici akrila, dimenzija 50x70 centimetara.   

Slične izložbe tim povodom održane su u Slovačkoj, u zamku Budatin Povaškoga muzeja Žilina te 2 izložbe u Rijeci koje su bile vrlo zapažene.

Vladimir Provči je plodan umjetnik koji je do sada imao preko 160 samostalnih te polovicu skupnih izložbi. Izlagao je u skoro svim mjestima Primorsko-goranske županije te u Zagrebu, Zadru, Selcima, Zaboku i okolici, zatim u Osijeku, Vukovaru i okolici. Imao je i brojne inozemne izložbe: u Slovačkoj, Vojvodini, Ukrajini i Austriji. U Vukovaru je izlagao u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke te Vukovarsko-srijemskoj županiji, u palači Srijem.

Izložbu je otvorila ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom, Ivanka Miličić, a nazočne su pozdravili i Josip Paloš, voditelj Odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport Grada Vukovara te predsjednica Saveza Rusina Republike Hrvatske, Dubravka Rašljanin. U programu su nastupili KUD Joakim Hardi iz Petrovaca i KUD Osif Kostelnik Vukovar.

Pročitano 208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija