NAJNOVIJE
Penava: Prikupili smo dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Gradonačelnik Ivan Penava  najavio je danas novinarima kako će u petak će Ivan Kovač, Davor Ivo Stier i on predati potrebne potpise za unutarstranačke izbore u HDZ-u.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 15:13)
Tradicionalni novinarski bal okupio 70-tak uzvanika iz cijele županije

U organizaciji Ogranka Hrvatskog novinarskog društva Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima je održan 21. novinarski bal. Riječ je godišnjem događaju za novinare i druge djelatnike u medijima iz naše županije koji iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika. Tako se od nedavno novinarskome balu odazivaju i glasnogovornici institucija s našega područja.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:57)
Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo uputu školama da otkažu putovanja u Italiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je uputu osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana, a nakon što se žarište koronavirusa razvilo i u nama susjednoj zemlji.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:48)
Policija pronašla drugog sudionika sukoba u Vukovaru

Nakon intenzivnog traganja, vukovarski policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad drugim sudionikom sukoba koji se dogodio 8. veljače pred trgovačkim centrom u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:11)
Uskoro novi krug prijava za subvencije na stambene kredite

Subvencije na stambene kredite kreću od 30. ožujka, a uskoro kreće i program POS+ i POS za stambeno zbrinjavanje deficitarnog kadra na području cijele Republike Hrvatske.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 14:08)
Predstavljen projekt Cooltura

U vukovarskoj  Gradskoj vijećnici predstavljen  je projekt „Cooltura“.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 13:49)
3. Dani medijske pismenosti

Od 30. ožujka do 5. travnja 2020. održat će se 3. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gotovo 60 posto srednjoškolaca barem je jednom primilo poruke seksualnog sadržaja, dok je 40 posto učenika uzvratilo na takve poruke. Skoro svi adolescenti su se susreli s govorom mržnje na Internetu. Roditelji često ne znaju što im savjetovati, a to je samo jedan od razloga zašto se i ove godine organiziraju Dani medijske pismenosti. Cilj 3. Dana medijske pismenosti je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti, osnažiti građane, posebice djecu i mlade za kritičko promišljanje medijskih sadržaja i pružiti podršku odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje.

Pozivaju se sve odgojno-obrazovne ustanove, knjižnice, kina, mediji, udruge i drugi društveni sudionici da samostalno, ili uz  podršku Agencije za elektroničke medije organiziraju događaje u svojim sredinama. To mogu biti predavanja, radionice, filmske projekcije, panel diskusije ili druge aktivnosti posvećene različitim aspektima medijske pismenosti. 

U sklopu 2. Dana medijske pismenosti održanih u travnju 2019., organizirano je ukupno 273 predavanja, radionica, filmskih projekcija i drugih događanja u više od 90 gradova i mjesta u Hrvatskoj. U tim aktivnostima sudjelovalo je više od 16 tisuća osoba, od čega 13 tisuća djece i mladih.

(Ponedjeljak, 24 Veljača 2020 12:06)

Izložba slika: Vedute grada Rijeke

Slikar Vladimir Antun Provči Slikar Vladimir Antun Provči

Izložba  slika Vladimira Provčija „Vedute grada Rijeke“ otvorena je u predvorju Hrvatskog doma Vukovar.

Provči je Rusin rođen u Mikluševcima, gdje je na materinjem jeziku završio osnovnu školu,  a pohađao je i Gimnaziju u Vukovaru kada se i počeo baviti slikarstvom. Izložba Vedute grada Rijeke upriličena je povodom toga što je grad Rijeka 2020. godine Europska prijestolnica kulture sa temom "Luka različitosti". Slike prikazuju Rijeku s kopna i mora. Izloženo je 20 slika nastalih u posljednje dvije godine, a prikazuju radove na platnu u tehnici akrila, dimenzija 50x70 centimetara.   

Slične izložbe tim povodom održane su u Slovačkoj, u zamku Budatin Povaškoga muzeja Žilina te 2 izložbe u Rijeci koje su bile vrlo zapažene.

Vladimir Provči je plodan umjetnik koji je do sada imao preko 160 samostalnih te polovicu skupnih izložbi. Izlagao je u skoro svim mjestima Primorsko-goranske županije te u Zagrebu, Zadru, Selcima, Zaboku i okolici, zatim u Osijeku, Vukovaru i okolici. Imao je i brojne inozemne izložbe: u Slovačkoj, Vojvodini, Ukrajini i Austriji. U Vukovaru je izlagao u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke te Vukovarsko-srijemskoj županiji, u palači Srijem.

Izložbu je otvorila ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom, Ivanka Miličić, a nazočne su pozdravili i Josip Paloš, voditelj Odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport Grada Vukovara te predsjednica Saveza Rusina Republike Hrvatske, Dubravka Rašljanin. U programu su nastupili KUD Joakim Hardi iz Petrovaca i KUD Osif Kostelnik Vukovar.

Pročitano 174 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija