Održana završna konferencija projekta Dr Share

 U Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je završna konferencija  prekograničnog projekta Dr Share „Smanjenje katastrofa, standardizirana analiza opasnosti i procjena rizika“.

-Cilj projekta je izrada IT alata, odnosno softvera, za upravljanje rizicima u uvjetima katastrofa na području Vukovarsko-srijemske županije, Srijemskog okruga kao i području Posavske županije. Softver će omogućiti u potencijalnim kriznim situacijama da se na vrijeme maksimiliziraju snage na terenu kojima raspolažu u područjima uključenima u projekt kako bi se kvalitetnije i brže odgovorilo. Isto tako razmišljamo da u budućnosti aplikaciju proširimo na cjelokupna područja sve tri države, rekla je voditeljica projekta za Vukovarsko-srijemsku županiju Zrinka Čobanković.

Uz Vukovarsko-srijemsku županiju kao nositelja, partneri na projektu iz Hrvatske su: Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast te Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Partneri s područja Srbije su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Vojvodine te Fond “Europski poslovi” Vojvodine, a s područja Bosne i Hercegovine partner je Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije.

Vrijednost projekta je oko 280 tisuća eura od čega Europska komisija sufinancira 74,75%. Projekt je započeo  1.1.2016. i traje 18 mjeseci.

Pročitano 1101 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase