Ronioci iz cijele Hrvatske i inozemstva čiste Dunav

Akcija "Vukovar 2017" Akcija "Vukovar 2017" Foto: Marija Molnar

U Vukovaru traje ronilački kamp u okviru kojega je jutros započela akcija čišćenja dijela korita rijeke Dunav pod nazivom Vukovar 2017, a u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar.

- Cilj akcije je zaštita okoliša i održavanje čistoće rijeke kao i poticanje i jačanje ekološke svijesti javnosti te zaštita raznih biljnih i životinjskih vrsta koje u njoj obitavaju. Mnogi od nas neodgovorno odbacuju plastične predmete i drugi nerazgradivi otpad u ovu prekrasnu rijeku i zato već godinama organiziramo ovu akciju – istaknuo je predsjednik kluba Mario Kamenjaš.

Na kampu sudjeluje stotinjak ronilaca iz cijele Hrvatske i inozemstva, a jutros ih je na eko akciju ispratio i vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček.-Drago nam je što Klub podvodnih aktivnosti Vukovar provodi ovu akciju, svjesni smo da se Dunav ne može očistiti u potpunosti na ovakav način, ali je bitna poruka koja se ovom akcijom  šalje i pobuđuje svijest građana da je Dunav rijeka na koju svi trebamo biti ponosni i na koju se naš grad naslanja – istaknuo je Pavliček, pohvalivši ujedno rad ovog kluba koji po nekoliko puta godišnje organizira akcije čišćenja rijeke Dunav.

Pročitano 1138 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase