Ispiši ovu stranicu

Košarkaši Borova posjetili djecu s posebnim potrebama

Druženje u OŠ Josipa Matoša Druženje u OŠ Josipa Matoša KK Borovo

Članovi Košarkaškog kluba „Borovo“ posjetili su OŠ Josipa Matoša u Vukovaru koju pohađaju djeca s posebnim potrebama te im uručili prigodne darove.

„Djeca su očekivala posjet košarkaša pa su se pripremili s pitanjima, ali sigurna sam da će nas još ispitivati o njima. Oni su, unatoč svojim ograničenjima, djeca koja vole sport i natjecanje i ovo je izvrsna prilika da se upoznaju s košarkom. Raduju se svakoj aktivnosti i u slučaju susreta na koji su izazvali dečke, biti će strašni protivnici“ – istaknula je ravnateljica škole Mirela Posarić.

Dio je ovo projekta nove uprave kluba koja želi osnažiti djelovanje u zajednici i skrenuti pozornost na najranjivije skupine društva.
-Zaista nam je drago što su naši mladi košarkaši dobili priliku upoznati ovu prekrasnu djecu. Bilo je tu zanimljivih pitanja – kako su narasli tako visoki i da li zbog toga imaju problema u pronalaženju cura, ali su također izrazili želju da ih vide u akciji na samoj utakmici, što ćemo im naravno i omogućiti. Na naše iznenađenje, izazvali su prvotimce kluba na susret u njihovoj dvorani, što smo naravno prihvatili, ali gledajući s kojim žarom govore o tome, mislim da dečkima neće biti niti malo lako – dodao je član Uprave KK „Borovo“ Siniša Đurić.

Prigoda je ovo bila igračima da se upoznaju s djecom koja pohađaju ovu školu, ali su vrlo brzo kapitulirali pred navalom pitanja koja su, više ili manje, bila vezana uz košarku.
-Osjećamo se odlično i drago nam je što smo posjetili djecu. Raduje nas što nas žele posjetiti na našoj utakmici i nadamo se da ćemo ovaj susret ponoviti u što skorije vrijeme – naglasio je Mario Rajšić, kapetan prve ekipe.
Iz kluba ističu i donaciju tvrtke Vasiljev d.o.o koja se pobrinula za slatka iznenađenja uoči nadolazećih blagdana.

Pročitano 1387 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić