Obitelji nestalih sastaju se s Vučićem

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

Predstavnici udruga nestalih i zatočenih u Beogradu će od srbijanskog predsjednika tražiti podatke o nestalim građanima i braniteljima.

U pokušaju da doznaju nešto o sudbini nestalih članova obitelji sastat će se sa srbijanskim šefom države Aleksandrom Vučićem. U izaslanstvu je četrnaest predstavnika udruga nestalih branitelja i civila iz više hrvatskih gradova.

- Zatražit ćemo od njega da na temelju onoga što je rekao da izvrši utjecaj na institucije u Srbiji, koje raspolažu informacijama o nestalim osobama da se Hrvatskoj odgovori na zahtjeve i da se sve korisne informacije iz arhiva u Srbiji dostave Hrvatskoj kako bi se riješilo pitanje nestalih osoba - kaže Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Namjeru da pomogne oko pitanja nestalih u Hrvatskoj je prošlog tjedna izrazio i sam Vučić.

- Sve što može da pomogne pronalaženju nestalih lica, sve ćemo da pronađemo i pomognemo. DAkle najotvorenije i mislim da ćemo imati pomaka u narednom periodu - rekao je Vučić.

Alvir je napomenula da oni nisu u poziciji postavljati rokove i uvjete, ali će očekuju da se nešto riješi do budućeg susreta predsjednice Hrvatske i predsjednika Srbije.

- Znači do tog vremena jasno ćemo se postaviti. Ako Srbija do tog vremena ne da informacije i ne vide se konkretni rezultati izražene volje onda i mi kao obitelji nećemo podržati taj sastanak - izjavila je Alvir.

Pročitano 728 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase