Građanski dijalog - Regija u fokusu, mladi u akciji

Raspravljali o zapošljavanju, politici... Raspravljali o zapošljavanju, politici... Foto: Marija Molnar

U Gradskome muzeju Vukovar održan je susret predstavnika nevladinih organizacija i mladih iz Bačke Palanke, Pečuha i Vukovara pod nazivom Građanski dijalog – Regija u fokusu, mladi u akciji, a u okviru projekta Europskoga doma Vukovar Unfolding the Danube Hub for Mutual Understanding and Economic Prosperity kojega provode s partnerima iz Hrvatske, Mađarske, Njemačke i Srbije.

Kroz ovu aktivnost Europski dom Vukovar želi čuti potrebe, ideje i prijedloge mladih i aktera koji rade s mladima te ih podržati u daljnjem razvoju projektnih ideja i pronalaženju mogućnosti realizacije. Tako je i ovaj događaj s mladima i akterima koji rade s mladima u spomenutim zemljama iskorišten u svrhu umrežavanja i razvoja ideja za jačanje prekogranične suradnje i za nastanak učinkovite pogranične regije, pojašnjava Lana Mayer, predsjednica Europskoga doma Vukovar

-Vukovar, Bačka Palanka i Pečuh udaljeni su od svojih centara Zagreba, Beograda i Budimepešte ali smo blizu jedni drugima i možemo početi efikasno surađivati kao regija. Na ovom susretu želimo pitati mlade i čuti njihove potrebe te ideje za projekte koje možemo kao partneri učiniti održivima – istaknula je Mayer.

Sudionici su raspravljali o turizmu, politici, zapošljavanju, umjetnosti, kulturi, sportu, razmjeni studenata i slobodnom vremenu. Zabilježene rezultate Građanskog dijaloga Europski dom Vukovar i partneri prezentirat će na godišnjem forumu EU strategije za Dunavsku regiju u listopadu 2018. u Bugarskoj.

Događaju su nazočili i generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Milan Šapić, mlađa konzulica Republike Mađarske u Osijeku Ena Obradović te u ime Grada Vukovara dogradonačelnik Srđan Milaković. 

 

 

Pročitano 646 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase