Održana središnja proslava povodom Međunarodnog dana joge

Zajedničko vježbanje joge na Trgu RH u Vukovaru Zajedničko vježbanje joge na Trgu RH u Vukovaru Foto: Valerija Lozančić

Povodom Međunarodnog dana joge, 21. lipnja, na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru u suorganizaciji Indijskog veleposlanstva, Grada Vukovara i Udruge Joga u svakodnevnom životu  održana je središnja proslava, odnosno zajedničko vježbanje joge.

-Sustav "Joga u svakodnevnom životu", autor kojeg je Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwaranandaji, sveobuhvatan je sustav koji se bavi tijelom, umom, sviješću i dušom. Temeljni mu je cilj postizanje i očuvanje fizičkog, mentalnog, duhovnog i društvenog zdravlja spajanjem pradavnih duhovnih tehnika i mudrosti Indije sa znanjem suvremenog doba.  Riječ  „joga“ potječe iz sanskrta i znači povezati, sjediniti. Vježbe joge imaju cjelovit učinak jer uravnotežuju tijelo, um, svijest i dušu. Na taj način joga pomaže u svladavanju svakodnevnih zadataka, teškoća i briga, u postizanju višeg stupnja razumijevanja sebe, smisla života te konačno u razvijanju osobnog odnosa prema Bogu, rekla je Emina Tešnjaković, instruktorica Joge u svakodnevnom životu napominjući kako jogu može vježbati svatko bez obzira na godine i fizička ograničenja. Pozvala je sve zainteresirane da im se pridruže na besplatne sate joge 18. i 20. lipnja u dvorani vrtića Vukovar 2, ul. K.A.Stepinca 46 od 20:00 – 21:30.

Ujedinjeni narodi proglasili su 21. lipnja Međunarodnim danom joge, a Centri Joge u svakodnevnom životu širom svijeta pa tako i u Hrvatskoj obilježavaju taj dan već četvrtu godinu zaredom

Pročitano 866 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase