Umirovljenici će i ovoga ljeta u Bizovačke toplice

Sjednica Odbora za skrb o osobama treće životne dobi Sjednica Odbora za skrb o osobama treće životne dobi Foto: Valerija Lozančić

U prostorijama Doma za starije i nemoćne Vukovar održana je 25. sjednica Odbora za skrb o osobama treće životne dobi.

Željka Rajković, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vukovar  podnijela je Izvješće o radu doma naglasivši kako im je veliki problem popunjen kapacitet dok potrebe za smještajem neprestano rastu.
- Maksimalno smo popunjeni, naš je kapacitet 108 korisnika, a trenutno ih imamo 110. Na listi čekanja je čak 180 osoba što pokazuje kolika je potreba za smještajem u dom. U zadnje je vrijeme vidljivo, a mi tome i težimo, da nam u dom dolaze osobe koje više uistinu ne mogu organizirati brigu u svojoj obitelji, koje su nepokretne ili otpuštene iz bolnice i pod hitno im je potreban smještaj. Tako da je tendencija smještaja u dom ljudi kojima je to prijeko potrebno, naglasila je Rajković.

Mihajlo Tomašković, predsjednik Odbora za skrb o osobama treće životne dobi govorio je o realizaciji Programa Matice umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije koja se bavi socijalnim problemima umirovljenika s područja naše županije, Naglasio je kako su i ove godine uspjeli realizirati odlazak umirovljenika u Bizovačke toplice tijekom ljetnih mjeseci za što je zainteresiranost vrlo velika. 
-Zainteresiranost umirovljenika za Bizovačke toplice i ove je godine vrlo velika. Za korisnike domova koji su također uključeni u ove izlete sve je potpuno besplatno, a ostali umirovljenici plaćaju samo ulaz u toplice, istaknuo je Tomašković.

Na sjednici je bilo riječi i o naplati tužbi od umirovljenika koji su bili osigurani po Royal osiguranju, a kao najveće probleme umirovljenika Tomašković je istaknuo male mirovine i kupovnu moć umirovljenika.
- Na području županije ima oko 42.500 umirovljenika, a oko  60%  ih ima minimalne mirovine, odnosno živi na granici siromaštva, naglasio je Tomašković.

U ime Županije sjednici ja nazočio zamjenik župana Josip Dabro.

Pročitano 774 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase