Gradski vijećnici najviše raspravljali o stipendiranju učenika i studenata

Najavljeno poskupljenje javnoga prijevoza Najavljeno poskupljenje javnoga prijevoza Foto: Marija Molnar

Vukovarski su gradski oci na sjednici Gradskoga vijeća raspravljali o 16 točaka dnevnoga reda. U prvome dijelu sjednice prihvatili su izvješća o realizaciji plana i programa rada dječjih vrtića Vukovar I i II za 2017/2018. godinu, a prihvatili su i planove i programe rada ovih predškolskih ustanova za 2018/2019. godinu. Nadalje prihvaćena su izvješća o poslovanju u 2017. godini trgovačkih društava u vlasništvu Grada Vukovara – Hrvatskoga radija Vukovar, Razvojne agencije Vukovar, Vukovarske gospodarske zone, Tehnostana, Vodovoda grada Vukovara i Komunalca.

U drugome dijelu sjednice, između ostaloga prihvatili su odluku o osnvanju Gospodarske zone Dunav, odluku o vrijednosti boda za obračunavanje komunalne naknade kao i odluku o upravljanju i raspolaganju nekretninama od posebne važnosti u vlasništvu Grada Vukovara. Najviše je rasprave izazvala odluka o stipendiranju učenika i studenata uslijed koje ponovno vukovarski studenti koji studiraju izvan Hrvatske nemaju pravo na stipendiju.

Komentar na sjednicu dao je predsjednik Gradskoga vijeća Vukovar Tomislav Šota

-Pola sjednice odnosilo se na izvješća o radu gradskih ustanova i poduzeća u 2017. godini i vijećnici su u raspravi bili dosta konstruktivni s obzirom da su i izvjestitelji bili transparentni. Oko Tehnostana je potom malo zaiskrilo pa je vijećnik Živoga zida Pavao Josić nakon dvije opomene zbog neprimjerenog riječnika isključen sa sjednice. Dosta je rasprave bilo vezano za koncesiju gradskoga prijevoznika Čazmatrans koji se i jedini javio na natječaj te njihovog prijedloga da se cijena karata za gradski prijevoz povisi sa šest na osam kuna osim za umirovljenika, a najdužu raspravu izazvala je točka dnevnoga reda o stipendiranju učenika i studenata gdje vijećnici HDZ-a, HKS-a i SDP-a nisu prihvatili amandman DSS-a pa je i ta točka usvojena na kraju većinom glasova. Sve u svemu, sjednica je bila uobičajena, pokušavam inače voditi sjednice  na način da vijećnici konstruktivno raspravljaju i sudjeluju, bude tu iskri, ali vrijeđanje i neprimjereni rječnik ne dopuštam – istaknuo je Šota. Kako je najavio do Nove godine trebala bi biti održana još jedna sjednica Gradskoga vijeća Grada Vukovara.

Pročitano 1104 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase