Ispiši ovu stranicu

HNS-ova mjera: Objavljen javni poziv za sufinanciranje prijevoza studenata

HNS-ova mjera: Objavljen javni poziv za sufinanciranje prijevoza studenata Foto: HNS

Županijski ured HNS-a za odnose s medijima Vukovarsko-srijemske županije oglasio se priopćenjem povodom objave javnog poziva za sufinanciranje prijevoza studenata.

Javnim pozivom, s današnjim danom, otpočela je testna faza kojom će se ispitati interes redovitih studenata s područja Vukovarsko-srijemske županije za HNS-ovu mjeru sufinanciranja prijevoza studenata za akademsku godinu 2018./2019. U okviru 300.000 kuna u eksperimentalnoj fazi pravo na potporu u prijevozu moći će ostvariti studenti koji studiraju u Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu i na području Vukovarsko-srijemske županije, a koriste željeznički prijevoz.
-Zadovoljan sam što je Županija prepoznala oporbeni prijedlog HNS-ovih vijećnika i osigurala prvotnih 300.000 kuna za predloženu demografsku mjeru. Iako se radi o simboličnim iznosima, kotačić smo pokrenuli na konkretnom primjeru dobre suradnje oporbe i vladajućih u Županijskoj skupštini. Nastavno na županovo čvrsto obećanje, vjerujem u skoro proširenje ovih mjera na autobusni prijevoz, kao i na planiranje povećanja proračunskih iznosa za sljedeću akademsku godinu - ističe županijski vijećnik i predsjednik vukovarsko-srijemskog HNS-a Nenad Bučko.

Pročitano 973 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić