NAJNOVIJE
Otvoreno parkiralište s 19 parkirnih mjesta

Ispred sjedišta udruge Vukovarski leptirići u Velebitskoj ulici u Vukovaru otvoreno je novo uređeno parkiralište s 19 parkirnih mjesta za potrebe članova udruge i roditelja djece s poteškoćama u razvoju.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:35)
Penava objavio da će na izborima podržati Kolindu Grabar Kitarović

Na otkrivanju Gonga svjetskoga mira u Vukovaru gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je novinarima da će na predsjedničkim izborima dati podršku predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:26)
Svjetski gong mira svečano otkriven u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru svečano je otkriven Gong svjetskoga mira čime je Vukovar postao jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Subota, 21 Rujan 2019 14:19)
Premijer Plenković otvorio Vinkovačke jeseni

Sinoć su u Vinkovcima svečano otvorene završne svečanosti na ovogodišnjim 54. po redu Vinkovačkim jesenima koje se održavaju pod sloganom Tri nam drage riječi.

(Subota, 21 Rujan 2019 10:54)
Ministrica Bedeković u Vukovaru održala sastanak sa županom i ravnateljima Centara za socijalnu skrb

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv.prof.dr.sc.Vesna Bedeković posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju i održala radni sastanak sa županom Božom Galićem, njegovim suradnicima te ravnateljima socijalnih ustanova s našeg područja.

(Petak, 20 Rujan 2019 16:06)
U Vinkovcima obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Odlukom Hrvatskoga sabora, dan 22.rujna u Hrvatskoj se obilježava kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Tim povodom sazvana je zajednička sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Županijske koordinacija za ljudska prava, a na kojoj je obilježen ovaj važan datum u znak sjećanja na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskome sudu 22. rujna 1999. godine.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:54)
U Vinkovcima predstavljen Crni sendvič

U Vinkovcima upriličena promocija crnog sendviča.

(Petak, 20 Rujan 2019 15:02)

Održana sjednica Gospodarskoga vijeća Županijske komore Vukovar

U Županijskoj komori Vukovar održano je Gospodarsko vijeće na kojemu su predstavljeni rezultati poslovanja u 2018. godini  kao i strateški projekti Vukovarsko-srijemske županije.

Predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković komentirala  je trenutne gospodarske aktivnosti i trendove, a direktor ŽK Vukovar Ivan Marijanović je detaljnije predstavio rezultate poslovanja gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije. Predsjednica ŽK Vukovar također je komentirala razmjer rezultata poslovanja između malih, srednjih i velikih poduzeća te izrazila zabrinutost zbog trenda porasta insolventnosti tvrtki na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije je članovima Gospodarskog vijeća predstavio aktivnosti agencije i strateške projekte Vukovarsko-srijemske županije Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura, Izradu projektne dokumentacije i izgradnja sustava navodnjavanja na području Vukovarsko-srijemske županije (Sopot, Blata-Cerna, Lipovac, Ervenica, Tovarnik, Grabovo), Istraživanje i eksploataciju geotermalnog potencijala na području VSŽ, Drvno-tehnološki centar, Dogradnju i rekonstrukciju infrastrukture Luke Vukovar - Nova luka Istok uz rekonstrukciju ulaza u lučko područje premještanjem administrativnih sadržaja u zgradu  željezničkog kolodvora Novi Vukovar, Srijemsku graničnu transverzalu Ilok – Šarengrad – Bapska –Tovarnik – Nijemci – Lipovac- Strošinci, Transportno-logistički centar VSŽ, Gradski muzej s interpretacijskim centrom za posjetitelje Vinkovci, Auto park Lipovac, Vrata spačvanskog bazena - izgradnju i opremanje Bioekološko-edukacijskog centra Virovi.

Ivanković je je izrazila zadovoljstvo što je Vlada Republike Hrvatske iskazala potporu svim navedenim projektima i što je putem projekta Slavonija, Baranja i Srijem spremna preokrenuti negativne trendove u gospodarstvu i iseljavanju i pomoći osnaživanju Vukovarsko-srijemske županije, te razviti Slavoniju, Baranju i Srijem u gospodarski uspješnu regiju.

Pročitano 114 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija