NAJNOVIJE
Svjetlana Dželalija ostaje na čelu Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH"

Na redovnoj Izbornoj skupštini Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH" održanoj u Vukovaru 2. lipnja za predsjednicu Udruge ponovno je izabrana Svjetlana Dželalija.

(Petak, 05 Lipanj 2020 14:03)
Nema novih oboljelih od COVID-a 19 u Hrvatskoj

Nakon što je u Hrvatskoj jučer zabilježena jedna osoba oboljela od koronavirusa u  posljednja 24 sata   novih oboljelih u Hrvatskoj od COVID-19 bolesti nema, priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.. Od ukupno dosad  potvrđenih 2.247 osoba, oporavilo  se 2.105 osoba. Preminule su stotinu i tri osobe. Još je 39 osoba na liječenju.

Ministar zdravstva Vili Beroš  poručio je kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije. Kriteriji između ostalog uključuju broj oboljelih i hospitaliziranih.

-Ovo je nova bolest i ne znamo sve okolnosti. Možda dođe do drugog vala, možda, ne. Moramo biti spremni i oprezni. Opreza nikada dosta i zato još ne namjeravamo proglasiti kraj epidemije. rekao je ministar Beroš.

(Petak, 05 Lipanj 2020 13:47)
Projekcijom dokumentarca o Beatlesima započinje projekt Sail-In Cinema

Projekcijom dokumentarnog filma 'The Beatles'  na Waterbusu Vukovar večeras u 21h započinje projekt plovidbenog kina Sail-in cinema on Danube. Riječ je o jedinstvenom sadržaju koji obogaćuje turističku ponudu grada i jedino je takvo kino u Hrvatskoj.

- Svi posjetitelji imati će priliku iskustit jedinstveni događaj gledanja filma dok brod plovi Dunavom. Planirane su projekcije svakog petka i subote tokom slijedeća tri mjeseca. Petkom ćemo prikazivati dokumentarne filmove, a započinjemo današnjom projekcijom filma o Beatlesima, dok će subotom biti prikazani igrani filmovi, a prvi od njih biti će južnokorejski film Parazit, koji je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara osvoji četiri zlatna kipića, rekla je organizatorica ovog događaja Zrinka Šesto.

Svi zainteresirani imati će priliku doživjeti jedinstveni ugođaj gledanja filma dok brod plovi dunavom. U sklopu projekta Vukovarci i njihovi gosti moći će vidjeti 20-ak projekcija zaključno sa 22. kolovoza kada je planirano prikazivanje igranog filama 'Iz ništavila'.  

(Petak, 05 Lipanj 2020 12:39)
Beroš: Još ne namjeravamo proglasiti kraj epidemije

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u petak kako se još ne namjerava proglasiti kraj epidemije koronoavirusa jer zbog otvaranja turizma treba biti oprezan, a dodao je i kako je neizvjesno hoće li biti drugog vala, javlja Hina.

(Petak, 05 Lipanj 2020 12:28)
Do sada provedeno 7 larvicidnih tretmana

Vukovarska Veterinarska stanica sklopila je ugovor s Gradom Vukovarom temeljem otvorenog postupka javne nabave za dezinsekciju komaraca na području grada Vukovara u 2020. godini.

(Petak, 05 Lipanj 2020 11:22)
Vozili pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole

Kako je izvijestila PU vukovarsko –srijemska, policijski službenici su 3. lipnja u 23 sata na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i Petri Skela u Vukovaru zatekli 30-godišnjaka iz Opatovca kako prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu (2,12 g/kg) upravlja osobnim automobilom „Mercedes“ vukovarskih registracijskih oznaka.

(Petak, 05 Lipanj 2020 10:20)
U Sarajevu održana prva sjednica Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

U prostorijama nadbiskupske rezidencije u Sarajevu, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je jučer članove Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije koja svoje sjedište ima u gradu Vukovaru.

(Petak, 05 Lipanj 2020 10:03)

Održana sjednica Gospodarskoga vijeća Županijske komore Vukovar

U Županijskoj komori Vukovar održano je Gospodarsko vijeće na kojemu su predstavljeni rezultati poslovanja u 2018. godini  kao i strateški projekti Vukovarsko-srijemske županije.

Predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković komentirala  je trenutne gospodarske aktivnosti i trendove, a direktor ŽK Vukovar Ivan Marijanović je detaljnije predstavio rezultate poslovanja gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije. Predsjednica ŽK Vukovar također je komentirala razmjer rezultata poslovanja između malih, srednjih i velikih poduzeća te izrazila zabrinutost zbog trenda porasta insolventnosti tvrtki na području Vukovarsko-srijemske županije.

Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije je članovima Gospodarskog vijeća predstavio aktivnosti agencije i strateške projekte Vukovarsko-srijemske županije Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura, Izradu projektne dokumentacije i izgradnja sustava navodnjavanja na području Vukovarsko-srijemske županije (Sopot, Blata-Cerna, Lipovac, Ervenica, Tovarnik, Grabovo), Istraživanje i eksploataciju geotermalnog potencijala na području VSŽ, Drvno-tehnološki centar, Dogradnju i rekonstrukciju infrastrukture Luke Vukovar - Nova luka Istok uz rekonstrukciju ulaza u lučko područje premještanjem administrativnih sadržaja u zgradu  željezničkog kolodvora Novi Vukovar, Srijemsku graničnu transverzalu Ilok – Šarengrad – Bapska –Tovarnik – Nijemci – Lipovac- Strošinci, Transportno-logistički centar VSŽ, Gradski muzej s interpretacijskim centrom za posjetitelje Vinkovci, Auto park Lipovac, Vrata spačvanskog bazena - izgradnju i opremanje Bioekološko-edukacijskog centra Virovi.

Ivanković je je izrazila zadovoljstvo što je Vlada Republike Hrvatske iskazala potporu svim navedenim projektima i što je putem projekta Slavonija, Baranja i Srijem spremna preokrenuti negativne trendove u gospodarstvu i iseljavanju i pomoći osnaživanju Vukovarsko-srijemske županije, te razviti Slavoniju, Baranju i Srijem u gospodarski uspješnu regiju.

Pročitano 256 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija