Ispiši ovu stranicu

Penava: "Meritorne su pravomoćne presude i godine odsluženja zatvorskih kazni."

Saborski zastupnik i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava Saborski zastupnik i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava Foto: HRV arhiva

Vukovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Penava pozdravio je akciju policije oko uhićenja u Negoslavcima za ratni zločin na Ovčari i zahvalio profesionalcima koji su je odradili, iako mu je, kako je rekao, pomalo "sumnjiv" tajming akcije.


-Svatko tko je počinio zločin treba odgovarati i u to ne treba miješati stranačku pripadnost, nacionalnost, spol ili dob … Jednostavno treba osuditi svaki zločin, i to je to. Nažalost, sve ove godine su nas naučile da je naša politika beskrupulozna, neljudska, bez emocija, da je sve u stanju podvrći svom interesu,  pa i ove emotivne i ljudima najteže stvari tako da mi je diskutabilan i sumnjiv ovaj tajming nekoliko dana prije 13. listopada, odnosno obljetnice vukovarskog prosvjeda i 18. studenoga Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, rekao je Penava dodajući kako je to apsolutna manipulacija u prostoru. 

-Na kraju krajeva, ono što je meritorno jesu pravomoćne presude i godine odsluženja zatvorskih kazni, a tu se nismo pomakli ni za jedan pedalj. Već vidimo po reakcijama koalicijskih partnera Vlade RH da se ide na niveliranje i kompenzaciju. Već se gleda na vaše i naše. Ne postoji ljudski život kao univerzalno pravo, nego postoje naši i vaši i hajmo to iznivelirati i ništa konkretno napraviti - rekao je Penava te izrazio sumnju da će zločinci biti kažnjeni jer je prošlo već 29 godina, a  uhićenja su samo jedna stavka u nizu koje trebaju dovesti do pravde i pravomoćnih presuda.

Poručio je kako za takvo stanje ne krivi ni Andreja Plenkovića ni bilo koga u Vladi RH, što bi, možda, učinio prije četiri, pet godina.
-Krivim sve one licemjere koji su izašli na izbore i koji glasaju za ljude koji uporno ne rješavaju te situacije – poručio je Penava.

Pročitano 496 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić