Ispiši ovu stranicu

Prodaju rukotvorine za rad udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju

Prodaju rukotvorine za rad udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju Foto: TSBSJ

U Udruzi za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima Tko se boji sutra još? - Vukovar, pokrenut je projekt Bakina škrinja tijekom čije realizacije članovi udruge i gostujući voditelji, svakoga mjeseca organiziraju po jednu radionicu u svrhu očuvanja tradicijskih vrijednosti ovoga kraja i kulturne baštine naših starih.

Održali su uspješno prvu radionicu pod nazivom Mirisne vrećice lavande u kojoj su sudionici u etapama prošli postupak izrade finalnog proizvoda, od krojenja autohtone šokačke tkanine uzorka šarenice, šivanja vrećica, bojanja i oslikavanja, finalnog ukrašavanja, punjenja sušenim cvijetom lavande i ukrasnog vezanja.

- Došli smo na ideju spojiti tradicionalno s modernim, a stare i autohtone tkanine su nam donirali. Mi smo ih našim trudom, duhom i ljubavlju osmislili u iskoristive rukotvorine, a jako puno i recikliramonaglasila je predsjednica udruge Maja Prakaturović.

Iduća će radionica iz projekta Bakina škrinja biti organizirana u Gradskome muzeju Vukovar, a o čemu će zainteresirana javnost biti na vrijeme obaviještena na društevnim mrežama udruge.

MLADA UDRUGA BEZ STALNOGA IZVORA FINANCIRANJA

Ovo je samostalni financijski projekt udruge kojega će realizirati idućih 18 mjeseci. Plan je rukotvorine nastale na radionicama prodavati kako bi namaknuli sredstva za rad ove mlade udruge i ojačali svoje kapacitete za javljanje na natječaje.

U tom smislu, Prakaturović najavljuje tzv.predbožićne štandove u središtu grada

- Tri iduće subote, odnonso 5., 12. i 19.prosinca naše ćemo rukotvorine ponuditi građanima na štandu u središtu grada, od 9 do 18 sati. Pozivamo sve da nam se pridruže, kao i volontere koji bi se željeli uključiti - ističe Prakaturović, zahvaljujući ujedno svim dosad pridruženim donatorima repromaterijala koji su sudjelovali u ovom projektu.

 

Pročitano 560 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar