Ispiši ovu stranicu

Cijepljenje počinje 27. prosinca

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako cijepljenje protiv koronavirusa u Hrvatskoj počinje 27., 28. i 29. prosinca, a prenosi Hina.

Dodao je i kako je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izradio plan distribucije prvih doza cjepiva protiv koronavirusa koje stižu 26. prosinca 2020.
"Stiže 9750 doza cjepiva te nakon što Agencija za lijekove i medicinske proizvode izda suglasnost, cijepljenje započinje 27.,28. i 29 prosinca, odnosno u danima cijepljenja protiv koronavirusa EU", rekao je.

Naveo je i kako je plan distribucije cjepiva razrađen prema županijama te će se dio cjepiva, nakon temperaturno kontrolirane distribucije, upotrijebiti za cijepljenje
korisnika i djelatnika i pružatelja usluga smještaja starijih osoba te odraslih osoba s invaliditetom. Dio će se upotrijebiti za cijepljenje djelatnika hitne medicinske službe kao i primarnih respiratorsko-intenzivističkih centara te zdravstvene radnike u drugim bolnicama koji rade na covid odjelima.

Naglasio je i kako se u zadnjih tjedan dana bilježi određeni pad broja novozaraženih osoba koronaviusom te  blagi pad broja novohospitaliziranih. 
"Sve smo bliže prekretnici borbe sa koronavirusom. Usvajanje Plana uvođenja i praćenja cijepljenja protiv koronavirusa u Hrvatskoj, koji će pratiti javna i informativno-edukativna kampanja, na najbolji mogući način najavljuje početak procesa cjepljenja stanovništva RH i ostalih država članica EU", poručio je.

Uoči Božića, apelirao je na odgovornost i disciplinu svakog pojedinca i poštivanje epidemioloških mjera.

Pročitano 827 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić