Završna konferencija EU projekta "Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima - SIMPA"

Završna konferencija EU projekta "Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima - SIMPA" Sandra Grgić

Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata grada Vukovara u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara održala je završnu konferenciju EU projekta  „Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima – SIMPA“. 

Cilj projekta bio je multidisciplinarnim pristupom osigurati psihosocijalnu potporu hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji na području grada Vukovara. Prema riječima voditeljice projekta Sandre Radoš provedba projekta se odvijala kroz projektne aktivnosti koje uključuju sportsku, radnu i relax terapiju.

- Uspjeli smo omogućiti sudjelovanje u projektnim aktivnostima većem broju korisnika od projektom predviđenog. U sportsku terapiju smo umjesto predviđenih 40 korisnika uključili 61, a u relax terapiji predviđenih 40 korisnika povećali smo na 77. Cilj svake terapije bio je pomoći braniteljskoj populaciji koja je inače marginalizirana i ne integrirana u društvo kako bi se snašla u ovoj novoj mirnodopskoj situaciji i da se ponovno integrira u zajednicu. Sportska terapija provodila se kroz cijelo referentno razdoblje projekta dok su radna i relax terapija odrađivane u ciklusima. To su bile radionice koje su trajale po tri dana za radnu terapiju i po pet dana za relax terapiju gdje smo išli u Biograd na moru – rekla je Radoš te pojasnila kako su uz stručni rad projektnog tima, volonterski angažman članova udruge, svestranu podršku gradskih i županijskih institucija te Ministarstva hrvatskih branitelja ostvarili željeni rezultat projekta SIMPA.  

Ukupna vrijednost projekta je 1.871.105, 59 kuna, od čega je iz Europskog socijalnog fonda sufinancirano 85% u iznosu od 1.190.439,75 kuna, a ostatak je financiran iz državnog proračuna. Ukupno trajanje projekta je 24 mjeseca.  

Predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata grada Vukovara Ante Ljubić naglasio je kako ovakvi projekti trebaju braniteljskoj populaciji i kako je zadovoljan provedbom ovoga projekta.

- Zadovoljan sam jer je sve ispalo dobro. Psihološki nam je projekt donio dobro jer smo svi na neki način oboljeli. Povezali smo se preko sporta, druženja i putovanja. Braniteljskoj populaciji ovakvi projekti trebaju i svakako ćemo i dalje raditi na projektima kako bi osigurali usluge za psihosocijalnu i motivacijsku pomoć vukovarskim braniteljima – pojasnio je Ljubić.

Pročitano 707 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase