NAJNOVIJE
U Vukovaru se ovoga tjedna obilježava Europski tjedan mentalnog zdravlja

U Vukovaru se ovoga tjedna obilježava Europski tjedan mentalnog zdravlja.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 12:10)
Izborom Jandrokovića za predsjednika konstituiran 11. saziv Sabora

Nepunih mjesec dana nakon parlamentarnih izbora, izborom Gordana Jandrokovića za predsjednika sa 144 glasa za i 6 protiv, konstituiran je 11. saziv Hrvatskog sabora.

- Dobiti treći put povjerenje zastupnika za obnašanje dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora zaista je izuzetna čast. Novoizabranim zastupnicama i zastupnicima još jednom čestitam na izboru. Neki od vas su bili i u prethodnim sazivima, a mnogi će prvi put sjesti u saborske klupe. Svima nam zajedno želim uspješan saborski mandat i da kroz kvalitetan i predan rad opravdamo povjerenje dobiveno od naših građanki i građana - rekao je Jandroković. 

 

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 12:03)
Vlada: Nabava devet CT simulatora za bolnice

Tehnička Vlada donijela je u četvrtak odluku o nabavi CT simulatora za bolnice radi poboljšanja prevencije, liječenja i dijagnostike raka kako bi se svim onkološkim bolesnicima osigurala optimalna terapija.

Ministarstvo zdravstva provodi projekt u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti a vrijedan je 6.5 milijuna eura. Nabavlja se devet CT simulatora - tri za KBC Zagreb, dva za KBC Sestre milosrdnice i po jedan uređaj za KBC Split, KBC Rijeku, KBC Osijek i Opću bolnicu Zadar. 

Uređaji će biti isporučeni bolnicama u roku od 12 mjeseci, a novac je osiguran u državnom proračunu za 2024. godinu i projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Također, Vlada je donijela uredbu kojom prestaje raditi Ured potpredsjednice Vlade.

Premijer Andrej Plenković prethodno se na sjednici zahvalio dosadašnjoj potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi, kao i ministrima Brnjac i Malenici, na postignućima u svojim resorima te na doprinosu u ostvarenjima programa Vlade.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 11:40)
Vlada nagradila Baby Lasagnu s 50.000 eura

Kako prenosi Hina,  tehnička Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o dodjeli novčane nagrade Marku Purišiću, umjetničkog imena Baby Lasagna, u iznosu od 50.000 eura za uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu i kao posebno priznanje Vlade za doprinos promidžbi i međunarodnoj vidljivosti Hrvatske.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 10:43)
Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar građanima mjerili razinu šećera u krvi i krvni tlak

Gradsko društvo crvenog križa Vukovar obilježilo je Tjedan crvenog križa.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 10:23)
U tijeku je Javni poziv za upis djece u Dječji vrtić Vukovar 1

Dječji vrtić Vukovar 1 raspisao je 7. svibnja 2024. Javni poziv za upis djece u redoviti cjelodnevni program, poludnevni program i program predškole u navedenom vrtiću za pedagošku godinu 2024./2025.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 10:20)
U Vukovaru otvorena izložba karikatura glumaca

U sklopu 31. Festivala glumca Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar organizirala je izložbu Glumci u karikaturi - Karikature glumaca u filmu i kazalištu.

(Četvrtak, 16 Svibanj 2024 09:49)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109

Predstavljen prijedlog Programa za mlade grada Vukovara

  • Petak, Svi 28 2021
  • Piše: 
Konferencija za medije Konferencija za medije Foto: Matea Karlović

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je konferencija za medije čija je svrha informiranje javnosti o prijedlogu Programa za mlade grada Vukovara za razdoblje 2021.-2024. Konferenciji je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić, dopredsjednik i voditelj odjela rada s mladima PRONI Centra Goran Jelenić te predsjednica Upravnog odbora Mirovne grupe mladih Dunav Martina Uglik.

Na konferenciji je predstavljen proces izrade, uključujući i rezultate istraživanja u kojem je tijekom proljeća sudjelovalo gotovo 200 mladih, završni prijedlog Programa za mlade grada Vukovara 2021.-2024. te koraci usvajanja istog.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić naglasila je kako Grad stoji iza svojih mladih sugrađana.

- Što se tiče mladih, ulažemo velike napore, ali i financijska sredstva kako bi im osigurali lijep život u Vukovaru od najranijeg djetinjstva pa sve do završetka školovanja. Spomenuti ću kako smo prošle godine imali najbolji vrtić u Hrvatskoj, Područni objekt Leptirić Dječjeg vrtića Vukovar I, osiguravamo naknade za novorođenčad koje smo u prethodnom razdoblju i povisili, obiteljima s troje i više djece sufinanciramo režijske troškove, sufinanciramo troškove vrtića, osnovnoškolcima besplatne bilježnice, radne bilježnice i preobuku, organizirali smo produžene boravke, osiguravamo besplatna ljetovanja. Za sve studente koji studiraju na području Republike Hrvatske svake godine su osigurane stipendije, a izvrsne studente posebno nagrađujemo. Također, stipendiramo i deficitarna zanimanja srednjoškolcima, a posljednje tri godine stručnim kadrovima dodjeljujemo stanove - rekla je Mujkić

Prijedlog Programa za mlade grada Vukovara nastao je na inicijativu organizacija civilnoga društva s područja Grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom, a izrađen je kroz projekt „Programeri zajednice“ kojeg su u partnerstvu proveli PRONI Centar za socijalno podučavanje, Mirovna grupa mladih Dunav i Grad Vukovar uz financijsku potporu Europske unije kroz program Erasmus +.

-U projektu je sudjelovalo 215 sudionika od toga 160 mladih i 55 predstavnika lokalnih dionika. Kada kažemo lokalnih dionika, to su predstavnici udruga i ustanova koje rade s mladima i aktivno se daju doprinosu u promišljanju, iznošenju stavova i potreba. Tu su sudjelovali predstavnici zavoda, policije, socijalne skrbi, ali isto tako i ustanova koje se bave kulturom, sportske ustanove, sportski klubovi itd - izjavio je dopredsjednik i voditelj odjela rada s mladima PRONI Centra Goran Jelenić.

mladi slika 2

Predsjednica Upravnog odbora Mirovne grupe mladih Martina Uglik istaknula je kako je cilj projekta isticati dodatno unapređenje položaja i kvalitete života mladih.

- Nama je kroz ovaj program bilo jako bitno uključiti što više mladih i da čujemo njihovu povratnu informaciju. Kada uključite mlade ljude da oni sami programiraju i kažu svoje mišljenje, oni postaju motiviraniji za djelovanje i to nam je bio jedan od ciljeva, ne samo dobiti njihove inpute, nego ih aktivno uključiti - zaključuje Uglik.

Uloga lokalne politike za mlade od ključnog je značaja za podizanje kvalitete života mladih grada Vukovara. Projekt “Programeri zajednice” financiran je sredstvima EU kroz program Erasmus+, ključna aktivnost 3 (KA3), ukupne vrijednosti 9.340,00 EUR (70.050 kn).

Pročitano 617 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija