Iduća akcija darivanja krvi u Vukovaru zakazana za kraj kolovoza

Iduća akcija darivanja krvi u Vukovaru zakazana za kraj kolovoza Foto: Arhiv HRV-a

Još uvijek smo u ljetnome razdoblju, a i turistička smo zemlja pa je i potreba za krvnim pripravcima veća. Gradsko društvo Crvenoga križa Vukovar prošli je mjesec uspjelo organizirati dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi – jednu redovnu i jednu u kojoj je krv u Vukovar tradicionalno došlo dati 50-tak hrvatskih branitelja iz Kutine. Kakvi su daljnji planovi oko toga, doznajemo od ravnatelja vukovarskog Crvenog križa Vlatka Glavaša.

-Nastavljamo s redovnim akcijama dragovoljnog darivanja krvi, a iduća je zakazana za utorak 31.kolovoza od 9 do 13 sati u prostorijama Crvenog križa u Vukovaru. Pozivam sve naše sugrađane da se odazovu, posebice one koji do sada nisu darivali krv da se ohrabre i odvaže na taj korak. Inače, odaziv je naših sugrađana na ovakve akcije dosta dobar, a u zadnje vrijeme krv sve češće darivaju i mladi – istaknuo je Glavaš.

Dragovoljni darivatelj krvi mora imati navršenih 18 godina i biti dobrog zdravstvenog stanja. Tijekom svake akcije, zainteresirani koji žele dati krv, a nisu upoznati sa svim detaljima mogu se informirati kod liječnika koji prate akciju. Sama procedura ne traje duže od 15 minuta, od dolaska, prijave, ispunjavanja anketnoga listića do darivanja krvi, naglašava Glavaš.

 

 

 

Pročitano 416 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase