Ispiši ovu stranicu

Održana projekcija dječjih animiranih i igranih filmova

Održana projekcija dječjih animiranih i igranih filmova Foto: Udruga RODA

U Vukovaru je u organizaciji Udruge Roditelji u akciji - Roda i vukovarske OŠ Nikole Andrića održana projekcija dječjih animiranih i igranih filmova.

Riječ je o filmovima koji su nastali u okviru projekta Otisak, a tijekom animacijskih i filmskih radionica sudjelovalo je 30 djece iz OŠ Nikole Andrića iz Vukovara pod mentorstvom učiteljica i volonterki i u suradnji s udrugom Bacači sjenki, rekla je Branka Mrzić Jagatić, programska koordinatorica u Udruzi Roda

- Projekcija je organizirana kako bismo dali na važnosti onome što su djeca radila posljednje dvije godine napravila u okviru projekta Otisak – pojašnjava Mrzić Jagatić.

Roda 2

- Unatoč tome što su se radionice zbog pandemije održavale online, djeca su naučila osnove izrade animiranih i igranih filmova. Uživali smo u rezultatima njihova rada te smo uz malu ceremoniju dodjela pohvalnica djeci zahvalili na predanom radu na filmovima i sudjelovanju u svim projektnim aktivnostima, poručuju iz OŠ Nikole Andrića.

Tijekom projekta OTISAK (Obrazovanje za socijalnu jednakosT, koheziju I Solidarnost kroz AKtivno sudjelovanje djece) djeca su, osim na radionicama sudjelovala i na interaktivnim senzibilizacijskim radionicama, radionicama hrvatskog znakovnog jezika, Brailleovog pisma, mobilnosti pomoću bijelog štapa i psa vodiča te provedbe javnih kampanja, a izrađen je i e-tečaj namijenjen učiteljima, asistentima i roditeljima.

Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Bacači sjenki (Zagreb), PRONI (Osijek), osnovnim školama Popovača, Tin Ujević (Osijek), Nikole Andrića (Vukovar), Žitnjak i Borovje (Zagreb).

Pročitano 458 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić