Ispiši ovu stranicu

Poljski veleposlanik na Memorijalnom groblju u Vukovaru

Poljski veleposlanik na Memorijalnom groblju u Vukovaru Foto: Milan Paun

Veleposlanik Republike Poljske u hrvatskoj NJ. E. Andrzej Jasionowski položio je vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te odao počast svim žrtvama rata. Rekao je kako se zauvijek moramo sjećati žrtava ratnih zločina kako se zločini ne bi ponovili.

- Moralna je obveza svih Poljaka doći u Vukovar i odati počast žrtvama ratnih zločina počinjenih ovdje, jer mi, Poljaci, suosjećamo s vašom patnjom i ratnim događajima tijekom kojih su ubijani bolesnici, nevini civili i ratni zarobljenici. U svojoj smo prošlosti pretrpjeli velike zločine i zbog toga mi je danas bilo važno posjetiti Vukovar. Nažalost, prošle godine zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće posjetiti grad za Dane sjećanja. Bojim se kako će ove godine epidemiološka situacija biti još gora te smo zbog toga odlučili Vukovar posjetiti sada, poslije blagdana Svih svetih, a par dana prije 18. studenoga – poručio je veleposlanik Jasionowski.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je kako Vukovara Hrvatskoj nikada neće i ne smije biti dosta.
-Zbog poštovanja prema nevinim žrtvama ne smijemo se umoriti u borbi za istinu, pravdu i sjećanje na njih – istaknuo je Penava.

Polaganju vijenaca nazočio je i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Pročitano 507 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić