Ispiši ovu stranicu

ŽO HDZ o najnovijem kreditnom rejtingu

ŽO HDZ-a VSŽ ŽO HDZ-a VSŽ Foto: ŽO HDZ VSŽ

U Vinkovcima je održana press konferencija ŽO HDZ – a na kojoj je bilo riječi o najnovijem kreditnom rejtingu RH, trenutnoj ekonomskoj situaciji, utjecaju pandemije virusa SARS -CoV -19 na cjelokupno gospodarstvo Vukovarsko -srijemske županije te aktualnoj političkoj situaciji.

O najnovijem kreditnom rejtingu govorio je župan Damir Dekanić naglasivši kako je procjena BDP-a porasla s 5,4 na 8,1, a Vlada očekuje rast čak i na 9%”.

- To nam govori da smo u stabilnom gospodarskom sustavu. Turistička sezona bila je odlična, imamo rast industrijske proizvodnje i izvoza, a za vrijeme korona krize u hrvatsko je gospodarstvo uloženo 40 milijardi kuna, što znači da Hrvatska ima treće najbrže rastuće gospodarstvo u EU – rekao je župan dodajući k kako je javni dug pao s 87 na 76%.
-
Siguran sam da će se pozitivni trend nastaviti, ali da bi to bilo tako, potrebno je malo više rada i razumijevanja i ne smije se odvlačiti fokus s bitnoga, odnosno onoga što se događa u gospodarstvu na neke sporedne teme jer onda imamo situaciju u društvu koja je podvojena i gospodarstvo koje ne reagira dobro – poručio je župan.

Zamjenik župana Franjo Orešković rekao je kako je na početku korona krize, hrvatska Vlada u najvećoj mogućoj mjeri nastojala zaštititi zdravlje svojih građana, ali i pomoći hrvatskom gospodarstvu.
-Uloženo je 40 milijardi kuna, sačuvano 700 tisuća radnih mjesta, potpomognuto je 120 tisuća poduzeća,a isplaćeno je oko 12,4 milijarde kuna za plaće radnika – rekao je Orešković.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić osvrnuo se na aferu Softver i slučaj Gabrijele Žalac, rekavši kako pravosuđe radi neovisno i samostalno, ali isto tako vrijedi presumpcija nevinosti sve dok traju izvidi, odnosno dok se ne dođe do konačnog rezultata istrage. 

Pročitano 430 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić