Obilazak radova na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda

Obilazak radova na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Foto: K.B.

U Vukovaru je u tijeku izgradnja postrojenja, odnosno uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na obali Dunava vrijednog 142.000.000,00 kuna bez PDV-a .

Dio je to projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara“ čiji je osnovni cilj zaštita okoliša, zdravstvenog stanja te poboljšanje uvjeta života stanovnika. U okviru projekta riješena je problematika dijela vodoopskrbe i odvodnje te su optimizirana rješenja za opskrbu dovoljnih količina pitke vode odgovarajuće kvalitete, a uskoro će biti okončana i izgradnja pročišćivaća otpadnih voda. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obišao je sa suradnicima radove.
- Njegov dovršetak, nadam se, očekujemo u ljetnim mjesecima ove godine kada će biti stavljen u probni rad. U sklopu projekta nizvodno Dunavom je napravljena obaloutvrda prije tri godine. Dovršetkom ovog projekta biti će sređena kompletna asfalta površina – pojasnio je Penava dodajući kako će građani Vukovara ovim projektom dobiti moderno postrojenje komunalnog tipa, zdraviji ambijent te uređeniji sustav odvodnje.
Pročišćivač će biti opremljen suvremenom tehnologijom u kojoj otpadna voda prolazi nekoliko faza pročišćavanja i biološke obrade nakon čega se pročišćena voda ispušta u Dunav.radovi prociscavac1
Dario Tišov, direktor Vodovoda grada Vukovara je naglasio kako će imati kapacitet pročišćavanja od gotovo 900 tisuća kubika otpadne vode.
- Nadam se da ćemo ispoštovati rokove, očekujemo sredinom 2022. godine pročiščavać pustiti u probni rad – kazao je Tišov koji je na novinarski upit postoji li mogućnost da se kanalizacija Borova spoji na novu infrastrukturu odgovorio kako su zahtjevi poslani u nadležna tijela te očekuju odgovore kroz 30 dana, ne samo za Borovo već i za općinu Bogdanovci i dijelove sustava grada Vukovara koji su obuhvaćeni ovim projektom.

Pročitano 457 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase