Ispiši ovu stranicu

Paket mjera usmjeren na suzbijanje udara rasta cijena energenata na građane i gospodarstvo vrijedan gotovo pet milijardi kuna

Paket mjera usmjeren na suzbijanje udara rasta cijena energenata na građane i gospodarstvo vrijedan gotovo pet milijardi kuna Foto; HRV arhiva

Premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na paket mjera usmjeren na suzbijanje udara rasta cijena energenata na građane i gospodarstvo, ukupno vrijedan gotovo pet milijardi kuna, koji stupa na snagu u petak, 1. travnja, javlja Hina.

Plenković je naveo da zbog ruske agresije na Ukrajinu i geopolitičkih previranja, cijene energenata rastu, pa Vlada mjerama  ublažava taj udar na građane i gospodarstvo. 
Vlada je limitirala rast cijena struje na 9,6 posto, rast cijene plina za kućanstva na najviše 20 posto, smanjena je stopa PDV-a na godinu dana na isporuke plina s 25 na 5 posto, smanjen je PDV na prehrambene proizvode, kao i na troškove u poljoprivredi, različite druge potrepštine, na kulturne i sportske aktivnosti i dr.

Pročitano 265 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić