Podjela spremnika za odvojeno prikupljanje papira

Podjela spremnika za odvojeno prikupljanje papira Podjela spremnika za odvojeno prikupljanje papira Foto: Sandra Grgić

Grad Vukovar u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac kontinuirano radi na uspostavi sustava gospodarenja komunalnim otpadom. Slijedom toga, od lipnja, svim korisnicima javne usluge sakupljanja otpada vrši se podjela besplatnih spremnika za odvojeno sakupljanje otpadnog papira i kartona.

U suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ukupno je nabavljeno 6.300 kanti, od 120 litara, 30 kanti od 240 litara te 50 kontejnera od 1100 litara.

- Nastavljamo s procesom koji smo započeli prije nekoliko godina u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac i uz bespovratna sredstva koja osiguravamo putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a putem kojega našim sugrađanima omogućujemo besplatne spremnike za razvrstavanje otpada. Spremnike smo već podijelili u prigradskom naselju Sotin te sada dijeljenje nastavljamo i u ostalim dijelovima grada. Na ovaj način, doprinosimo boljem i zdravijem Vukovaru, ali cijelom planetu – zaključio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Spremnici za papir i karton Sandra Grgić

Vrijednost projekta iznosi 1.317.418,75 kn od čega je 85% financirano bespovratnim EU sredstvima, a ostatak je osigurao Grad Vukovar. Spremnici su zelene boje s narančastim poklopcem i koristit će se za prikupljanje otpadnog papira i kartona na kućnom pragu i javnim površinama.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac istaknuo je kako Grad Vukovar planira prijaviti i projekt kojim će se nastojati povući bespovratna sredstva za nabavku spremnika za biootpad.

Cilj projekta je povećanje odvojenog prikupljanja recikliranog komunalnog otpada i smanjenje odlaganja miješanog komunalnog otpada sukladno obvezama propisanim Zakonom o gospodarenju otpadom i ciljevima iz Plana gospodarenja otpadom RH.

Pročitano 430 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase