Ispiši ovu stranicu

Herojski Bihać - herojskom Vukovaru

Vukovar i Bihać pokreću jaču suradnju Vukovar i Bihać pokreću jaču suradnju Snimak: Marija Molnar

Gradovi Vukovar i Bihać žele jaču suradnju u skoroj budućnosti, pogotovo u svjetlu skorog ulaska Hrvatske u EU. Tada su naime lokalnim samoupravama poželjni međunarodni partneri iz regije za apliciranje projekata na natječajima za europske fondove. Vukovar je do sada potpisao povelje prijateljstva i suradnje sa Sarajevom  i Tuzlom, a nakon lokalnih izbora pred novi saziv Gradskoga vijeća  bit će stavljen i prijedlog da se takva povelja potpiše i s Bihaćem, rečeno je danas  tijekom sastanka gradonačelnika Vukovara Željka Saboa i općinskog načelnika Bihaća Emdžada Galijaševića  sa suradnicima.

Ovaj je službeni posjet delegacije iz Bihaća Vukovaru pripreman mjesecima, tijekom dana se razgovara o mogućnostima suradnje i zajedničkim projektima, a u večernjim satima na središnjem gradskom trgu bit će održan koncert pod nazivom Herojski grad Bihać – herojskom gradu Vukovaru. Na koncertu koji započinje u 20 sati nastupaju zbor Bišćanke, plesni klub Galaksi, Revijalni orkestar glazbene mladeži, Hrvatsko kulturno društvo Napredak, KUD Krajina, estradna umjetnica Donna Ares i rock legenda Alen Islamović.

Članovi delegacije Bihaća nakon sastanka u uredu vukovarskoga gradonačelnika obišli su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskoga rata i mjesto masovne grobnice na Ovčari gdje su polaganjem vijenaca odali počast poginulima

Pročitano 2258 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar