Ispiši ovu stranicu

Vinkovce, Otok i nekoliko općina očekuje provedba projekata vrijednih 25 milijuna kuna iz ITU mehanizma

Vinkovce, Otok i nekoliko općina očekuje provedba projekata vrijednih 25 milijuna kuna iz ITU mehanizma Foto: Grad Vinkovci

Zahvaljujući ITU mehanizmu, odnosno integriranim teritorijalnim ulaganjima, novom mehanizmu Europske unije kojemu je cilj promicanje održivog urbanog razvoja, jačanje uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja i suradnje između jedinica lokalne i regionalne samouprave, te razvoj administrativnih kapaciteta gradova, Vinkovci su urbano središte i pokretač razvoja velikog područja koje obuhvaća teritorij od devet susjednih općina i grada Otoka veličine 877 km2 gdje živi gotovo 40 posto stanovništva naše županije.

Na sastanku Koordinacijskog i Partnerskog vijeća urbanog područja Vinkovci dano je pozitivno mišljenje za nacrt Strategije razvoja urbanog područja Vinkovci u razdoblju od 2021. -2027. godine, definirano je pet posebnih ciljeva razvoja urbanog područja i najavljena provedba projekata vrijednih 25 milijuna eura. 

Po riječima gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića, ova će strategija biti vodilja za sve projekte na ovom području, a vrijednost im je 25 milijuna eura. Konkretno za Vinkovce riječ je o zoni Zalužje, a tu su još i rekonstrukcija otvorene gradske tržnice u Vinkovcima i rekonstrukcija Trga Vinkovačkih jeseni.

 

Pročitano 201 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar