Pod motom "Među šumama i vodama" u Županji započinje 56. Šokačko sijelo

U petak, 10.02.2023. počinje 56. Šokačko sijelo, najstarija i najveća kulturno-turistička manifestacija u županjskoj Posavini! Organizaciju ove tradicionalne manifestacije potpisuju Izvršni odbor Šokačkog sijela, Grad Županja i Turistička zajednica grada Županje.

Među šumama i vodama” geslo je ovogodišnje manifestacije

U programskim aktivnostima koje promoviraju i potiču narodno stvaralaštvo sudjeluju lokalne i zavičajne folklorne i vokalne skupine, svirači na tradicijskim glazbalima, članovi konjogojskih udruga, dječje skupine, pučki pisci i drugi nositelji zavičajnih tradicijskih vrijednosti, kao i gostujuće folklorne i vokalne skupine iz Hrvatske i inozemstva.

Programska aktivnost posljednjih godina ustalila se na dvadesetak različitih priredbi i događanja koja u jedanaest dana okupe više od 3.000 izvođača i oko 15.000 gledatelja.

Svečano otvorenje 56. Šokačkog sijela započinje u petak u 19 sati u dvorani Mladost gdje će neposredno nakon toga biti održan i Šokački cvit, središnji i najsvečaniji dio programa. Riječ je o natjecanju na kojem za titulu najljepše kandidiraju djevojke odjevene u narodne nošnje.

Pročitano 334 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase