Strukovna škola Vinkovci dobila šest moderno opremljenih praktikuma za turističko-ugostiteljsku nastavu i praksu

Strukovna škola Vinkovci dobila šest moderno opremljenih praktikuma za turističko-ugostiteljsku nastavu i praksu Foto: HRV/Sandra Grgić

U Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci svečano je otvoreno šest praktikuma za kuharstvo, slastičarstvo i ugostiteljsko posluživanje koji će značajno poboljšati nastavne procese i praksu za buduće turističko-ugostiteljske djelatnike.

Realizirani su kroz EU projekte RCK VIRTUS – uspostava infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti i RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra komeptentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva čiji je nositelj Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, a partneri uz vinkovačku i strukovne škole iz Đakova, Virovitice i Požege. Vrijednost projekata je gotovo 13 milijuna eura, a vinkovačka je škola povukla skoro milijun. Osim praktikuma, obnovili su i ulaz u školu s pristupom za osobe s invaliditetom., a dio sredstava utrošen je i za edukaciju nastavnoga osoblja u inozemstvu.

Ravnatelj škole Domagoj Bujadinović istaknuo je uvjerenje kao će sve strukovne škole na području Slavonije i Baranje imati koristi od ovih projekata. Što ste tiče upravo otvorenih praktikuma naglasio je da su prije opremanja, kroz projekt potpuno rekonstruirani.

- Ponosni smo što učenici sada imaju suvremene uređaje i prikladan prostor za rad, u skladu s luksuznim hotelima. Naša su djeca do sada morala ići na jadransku obalu odrađivati praktičnu nastavu, a sada imaju vrlo slične, ako ne i identične uvjete u svojoj školi – istaknuo je Bujadinović, te najavio da će i dalje aplicirati na EU natječaje, a kako bi učenicima stalno poboljšavali uvjete za rad i učinili ih konkurentnima gospodarstvenicima u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Otvorenju su nazočili i župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, pročelnica županijskoga Upravnoga odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranka Mustapić Karlić te pročelnica za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković.

Pročitano 236 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase