Dječja olimpijada okupila 240 mališana natjecatelja

Dječja olimpijada okupila 240 mališana natjecatelja Foto: Klaudija Boras

Na Gradskom stadionu Vukovar održan je 19.Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Vukovara.

Sudjelovalo je oko 240 djece predškolske dobi iz gradskih vrtića, a natjecali su se u pet sportskih disciplina u konkurenciji djevočica i dječaka i to u malom nogometu, trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, bacanju loptice u dalj te skoku u dalj s mjesta. Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac istaknuo je tom prigodom kako je bitno poticati sport i zdrav način življenja već od vrtićkih dana.
- Razvijamo odličnu suradnju sa sportskim udrugama i zajednicama s područja grada Vukovara, ali i Dječjim vrtićem. Ovakvim manifestacijama želimo promovirati sport i zdrav način življenja, a veseli nas i veliki odaziv sudionika. Kao Grad nastavit ćemo ulagati u sportsku infrastrukturu kako bi naši sugrađani od najmlađe dobi imali vrhunske sadržaje – rekao je Sušac.

Djeca su se za ovu prigodu pripremala posljednjih mjesec dana, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić.
- Moramo im dati priliku da rastu, uče i razvijaju svoje talente i mogućnosti, što i činimo kroz ovaj festivaj koji se odvija pod motom “I ja ću biti olimpijac”, bitno je kod djece njegovati vrijednosti kao što su fair play, solidarnost i timski rad – pojasnila je Kulić.

Na svečanosti otvaranja mali su olimpijci pronijeli olimpijsku zastavu, upalili olimpijsku baklju i položili svečanu zakletvu.

Organizator natjecanja je Grad Vukovar u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Vukovara te pod pokoroviteljstvom Hrvatskog olipmpijskog odbora. 

 

Pročitano 300 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase