U tijeku podjela paketa hrane korisnicima projekta "Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 3"

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva HRV

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci provedbeni je partner u EU-projektu „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 3“. čiji je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Županja. Projekt je odobren od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije.

Cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih artikala pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva.

Pakete hrane i higijenskih artikala iz ovog projekta mogu dobiti osobe s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci koje obuhvaća gradove Vinkovci i Otok i 11 općina: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci, a koje ispunjavaju kriterije po jednom od pet projektnih prioriteta i prilože potrebnu dokumentaciju pojasnio je ravnatelj Crvenog križa Vinkovci Branko Tomić.

- Projektni prioriteti su samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je utvrđeno pravo rješenjem nadležnih centara za socijalnu skrb; osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjima do 1.500,00 kn, odnosno do 2.000,00 kn za dvočlano kućanstvo; samohrani roditelji ukupnim primanjima u kućanstvu nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH 4.250,00 kn; obitelji s troje ili više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 7.052,00 kn; iznimno samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od tri mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te samci i obitelji koji zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu – rekao je Tomić pojašnjavajući kako korisnici s područja Grada Vinkovaca, koji ispunjavaju projektne kriterije, pakete hrane mogu preuzeti radnim danom od 9 do 12 sati u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u Ulici Josipa Kozarca 10, Vinkovci.

Paralelno s podjelom za korisnike iz Vinkovaca, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci vrši podjelu paketa hrane iz projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje 3“ korisnicima iz grada Otoka i 11 općina Vukovarsko-srijemske županije: Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci. U suradnji sa socijalnim službama paketi se dijele na distribucijskim mjestima u tim jedinicama lokalne samouprave.

Pročitano 237 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase