Bez struje 2300 građana, nema dovoljno agregata, župan najavio pomoć Vlade RH

Bez struje 2300 građana, nema dovoljno agregata, župan najavio pomoć Vlade RH Foto Vukovarsko-srijemska županija

Brojni građani naše županije već su četvrti dan bez električne energije. Župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić izjavio je danas tijekom obilaska Berka gdje su građani pretrpjeli ozbiljne posljedice olujnoga nevremena, da je gotovo 70 posto objekata stradalih tijekom prvog nevremena u srijedu stradalo i tijekom zadnje oluje u petak što uzorkuje dupli posao i trošenje duplih resusrsa.

- Od svih ugroza najviše je problema s električnom energijom. Bilo je predviđeno da se u subotu priključi 98 posto svih kuća, stambenih objekata, međutim ponovno nevrijeme izbacilo je jedan dalekovod, izbacilo niskonaponske mreže i to se jednostavno ne može popraviti – rekao je Dekanić.

Potvrdio je da trenutno ne uspijevaju nabaviti dovoljno agregata za sve potrebe stanovnika, ali izrazio nadu da će za dva dana svi dobiti struju.

- Vlada je obećala potopru i za četvrtak je najavljen intervencijski plan u iznosu od oko 11 milijuna eura – najavio je Dekanić.

Najnoviji podatci iz HEP-a za našu županiju prikupljeni do 14 sati pokazuju da je trenutno 10 zračnih dalekovoda zahvaćeno manjim prekidima s najčešće jednom trafostanicom bez napajanja zbog porušenih stupova. Sanacija je u tijeku i sve raspoložive snage su na terenu. Nadalje, 20 trafostanica nema srednji napon od čega gotovo polovinu čine tuđa postrojenja s dionicom dalekovoda u svom vlasništvu. Oko 2300 korisnika mreže odnosno 2,7 posto od ukupnoga broja je bez električne energije. Na županjskom području 12 trafostanioca nema napajanje i 841 korisnik je bez struje u Cerni, Babinoj Gredi, Kruševici, Spačvi, Retovcima i Kladavcu. Na pooručju Vinkovaca pet trafostanica je bez napajanja i 1267 korisnika je bez struje i to u Otoku, Komletincima, Šurakovcu, Starim Mikanovcima, Jelcu i Kunjevcima. Na vukovarskom području jedna trafoistanica nema napajanje, a bez struje je 123 korisnika u Berku, Slakovcima, Srijemskim Lazama, Oroliku, Sotinu i Banovcima. Na iločkom području sve trafostanice imaju napajnje, a bez električne energije je 30 korisnika u Ilači Lovasu i Tovarniku.

Pročitano 428 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase